Άδ. Γεωργιάδης: Τι σόι επιτυχία έχετε αν δεν πάτε τον ΦΠΑ εκεί που τον πήρατε;

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης για ΦΠΑ, δόσεις σε επιχειρήσεις, και επταήμερη εργασία. “Είστε υποκριτές και φαρισαίοι” είπε και κατήγγειλε την κυβέρνηση πως παρουσιάζει ως δικό της μέτρο την πρόσβαση ανασφάλιστων στα νοσοκομεία ενώ ήταν δική του ως υπουργού Υγείας.

“Μας είπατε πως δεν φτάνουν τα λεφτά για να πάει ο ΦΠΑ εκεί που το παραλάβατε. Τι σόι επιτυχία της οικονομικής πολιτικής σας είναι αυτή;” διερωτήθηκε, απαντώντας στην υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η οποία νωρίτερα παρουσίασε τις νομοτεχνικές αλλαγές και εξέφρασε την άποψη πως δεν μπορεί να κατέβει σε όλες τις κατηγορίες εστίασης ο ΦΠΑ στο13%.

Αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατάθεσε νωρίτερα η ΝΔ, ενώ στο στόχαστρο βρέθηκε ακόμα η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοκτονίες, η περικοπή του ΕΚΑΣ, και η επταήμερη εργασία.

“Εσείς ερχόσασταν εδώ και μας λέγατε πως ο κόσμος αυτοκτονεί, σήμερα το πρωί κυρία Γκαρά (σσ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) είχαμε τρεις αυτοκτονίες όμως και δεν είπατε τίποτα. Τώρα ο κόσμος δεν αυτοκτονεί κυρία Γκαρά; Μας παρουσιάζετε εμάς ως ανάλγητους, αλλά εσείς κόψατε το ΕΚΑΣ. Ήμουν σ’ αυτή την Βουλή και άκουγα τον κ. Τσίπρα να λέει με ύφος “ποιος θα τολμήσει να ψηφίσει την περικοπή του ΕΚΑΣ”. Ναι, αυτός που χθες μας έλεγε ότι δεν πειράζει να είστε στα κότερα. Φαρισαίοι και υποκριτές εσείς το ψηφίσατε”.

Στην οξύτατη τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη απάντησε με σχόλιο ο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός ο οποίος είπε πως θλίβεται γιατί παίρνει τον λόγο μετά από έναν χουντικό, ενώ έκανε λόγο για την “ηθική συγκρότηση” του αντιπροέδρου της ΝΔ.

“Εγώ θα σας κάνω μήνυση γι’ αυτό που είπατε κύριε Μανιέ για να δούμε τα περί ηθικής συγκρότησης, κι ελπίζω να μην κρυφτείτε πίσω από την βουλευτική ασυλία. Όσο για τα περί χουντικού, μετά απ’ όσα ακούστηκαν σε αυτή την αίθουσα προχθές (σσ την κόντρα Τσίπρα-Κυριάκου στην ψήφο εμπιστοσύνης) θα περίμενα να είστε πιο προσεκτικός. Και τα λέει αυτά ποιος; Εσείς, που ο Πάνος Καμμένος σας έλεγε τρομοκράτη στο βιβλίο του κι εσείς τον ψηφίζατε”.

 

 

πηγή  capital.gr

Σχετικά Νέα