Αδ. Γεωργιάδης: Έρχεται ενιαίος ψηφιακός χάρτης για πολίτες και επενδυτές

Ενιαίο ψηφιακό χάρτη μέσω του οποίου πολίτες και επενδυτές θα λαμβάνουν όλες τις πληροφορίες για τα ακίνητα που τους ενδιαφέρουν, με ταχύτητα και δίχως γραφειοκρατία, καθώς η πρόσβαση στην πλατφόρμα θα γίνεται μέσω του διαδικτύου, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε άμεσα μέτρα για την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Όπως ανέφερε θα γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να ξεκολλήσει η χώρα από την 72η θέση στο δείκτη επιχειρηματικότητας Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζα.

Επίσης μίλησε για τα μέτρα βελτίωσης της απορροφητικότητας των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, όπου αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην 19η θέση από 28 χώρες.

Οι άμεσες κυβερνητικές ενέργειες σε συνδυασμό με το ξεμπλοκάρισμα του Ελληνικού, μέσω και της ψήφισης των υπουργικών αποφάσεων εντός του Αυγούστου και την έναρξη του έργου, ει δυνατόν, εντός του 2019 θα δώσουν το έναυσμα για ανατροπή και δημιουργία μιας νέας σελίδας στον τομέα των Επενδύσεων, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Σχετικά Νέα