

Την παράταση της προθεσμίας διαβίβασης των δεδομένων εσόδων τιμολόγησης, εξόδων αυτοτιμολόγησης και τίτλων κτήσης, στην πλατφόρμα myDATA, έως τις 15 Ιουνίου 2022, ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Την παράταση της προθεσμίας διαβίβασης των δεδομένων εσόδων τιμολόγησης, εξόδων αυτοτιμολόγησης και τίτλων κτήσης, που αντικατέστησε την υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών (ΜΥΦ), πέραν της 27ης Μαΐου 2022, είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.
Όπως ανέφερε η επιστολή, μετά την ανάρτηση του τρόπου διαβίβασης των επιδοτήσεων – επιχορηγήσεων και της επιστρεπτέας προκαταβολής του 2021, σε συνδυασμό με τα προβλήματα απεικόνισης των διαβιβάσεων που έχουν προκύψει με το
Συνοπτικό βιβλίο στην πλατφόρμα, και τα προβλήματα διαβίβασης που υπάρχουν από τις μικρές εταιρείες με πεπαλαιωμένα προγράμματα πληροφορικής, είναι ανέφικτη και αδύνατη για τις επιχειρήσεις η εμπρόθεσμη διαβίβαση των εσόδων στην πλατφόρμα.
Έτσι, το ΟΕΕ ζήτησε να δοθεί επαρκής χρόνος με παράταση της παραπάνω προθεσμίας προκειμένου να ανταποκριθούν οι επιχειρήσεις και οι λογιστές – φοροτεχνικοί στις αυξημένες υποχρεώσεις τους, κάτι που η ΑΑΔΕ έκανε πράξη.
Σχετικά Νέα
Κοινωνικός τουρισμός 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
Το μεσημέρι της Τετάρτης (07/05) άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κοινωνικός.
ΑΑΔΕ: 10 ημέρες λουκέτο σε πιτσαρία επειδή ξήλωσε τη σήμανση της φοροδιαφυγής
Η μη έκδοση αποδείξεων ή η μη διασύνδεση ταμειακών με POS ή με την ΑΑΔΕ, δεν.
Ενιαίο πλαίσιο διδασκαλίας αγγλικών από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο προωθεί η Σ. Ζαχαράκη
Νέο ολιστικό πλαίσιο ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στην Α΄θμια και Β΄θμια Εκπαίδευση, προωθεί η υπουργός Παιδείας,.
Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους: Στοχευμένη μείωση φορολογικών συντελεστών στη μισθωτή εργασία και μείωση ασφαλιστικών εισφορών
Στοχευμένη μείωση φορολογικών συντελεστών στη μισθωτή εργασία και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και.