ΑΑΔΕ: Από σήμερα τίθεται σε λειτουργία το ΚΕΦΟΔΕ Αττικής-Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι

Από σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουνίου τίθεται σε λειτουργία  το Κέντρο Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρέτησης (ΚΕΦΟΔΕ) Αττικής, όπως έχει ενημερώσει με ανακοίνωση της η  ΑΑΔΕ.

Επίσης σήμερα θα αρχίσει και η μετάβαση των ΔΟΥ Αττικής στις νέου τύπου Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης (ΥΦΕ). Σημειώνεται δε πως στο ΚΕΦΟΔΕ θα μεταφερθούν σταδιακά  οι αρμοδιότητες για θέματα φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, ειδικών φορολογιών και μητρώου αλλά  και για θέματα εφαρμογής των διατάξεων περί τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων.

Αρχικά, σήμερα, Δευτέρα, 17 Ιουνίου θα μεταφερθούν οι αρμοδιότητες της ΔΟΥ Ελευσίνας και στις 21 Ιουνίου οι αρμοδιότητες των ΔΟΥ ΙΒ Αθηνών, ΙΖ Αθηνών και Γλυφάδας.

Ενόψει των ανωτέρω, δεν θα λειτουργούν μέχρι σήμερα  Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 9 π.μ, οι εφαρμογές Φόρου Εισοδήματος ΦΠ, ΝΠ, Πλοίων Α’ Κατηγορίας, ΕΦΑ, ΦΠΑ, εισφοράς συναλλάγματος, απόδοσης παρακρατούμενων φόρων, λοιπών και έμμεσων φόρων και «ο Λογαριασμός μου» για τις λειτουργίες Οφειλές εκτός Ρύθμισης – Πληρωμή, Οφειλές σε Ρύθμιση – Πληρωμή και Ρυθμίσεις Οφειλών για τους φορολογούμενους της ΔΟΥ Ελευσίνας.

Οι ΔΟΥ Αττικής

Στο ΚΕΦΟΔΕ Αττικής θα μεταφερθούν σταδιακά οι αρμοδιότητες  των υπολοίπων ΔΟΥ Αττικής και η ενσωμάτωσή τους ως εξής:

⦁ Την 1η Ιουλίου οι ΔΟΥ Χολαργού, Ψυχικού, Αιγάλεω, Περιστερίου και Αγίων Αναργύρων
⦁Στις 8 Ιουλίου οι ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών, Κορωπίου, Παλλήνης, Αμαρουσίου, Κηφισιάς και ΙΓ’ Αθηνών
⦁ Στις 15 Ιουλίου ΔΟΥ Α’ Αθηνών, Δ’ Αθηνών, Ηλιούπολης, Καλλιθέας και Νέας Ιωνίας
⦁ Στις 22 Ιουλίου ΔΟΥ Πλοίων, Κατοίκων Εξωτερικού, ΦΑΕ Πειραιά, Α’ Πειραιά, Ε΄ Πειραιά και Νίκαιας

Ταυτόχρονα με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στο ΚΕΦΟΔΕ Αττικής προχωρά και η σταδιακή ενοποίηση των ΔΟΥ Αττικής και η μετεξέλιξή τους σε Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης (ΥΦΕ). Αναλυτικά από:

Σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουνίου η ΔΟΥ Ελευσίνας θα μετεξελιχθεί στη 15η Υπηρεσία Φορολογικής Εξυπηρέτησης, που στεγάζεται στη διεύθυνση:  Εθνικής Αντιστάσεως 104, Ελευσίνας, ΤΚ 19200 (πρώην ΔΟΥ Ελευσίνας)

Στις 21 Ιουνίου η ΔΟΥ ΙΒ Αθηνών θα ενοποιηθεί με τη ΔΟΥ ΙΖ Αθηνών και η ενοποιημένη Υπηρεσία μετεξελίσσεται στη 2η Υπηρεσία Φορολογικής Εξυπηρέτησης, που στεγάζεται στη διεύθυνση: Δαμάρεως 175, ΑΘΗΝΑ 11632 (πρώην ΔΟΥ ΙΖ Αθηνών)

Στις 21 Ιουνίου η ΔΟΥ Γλυφάδας θα μετεξελιχθεί στην 11η Υπηρεσία Φορολογικής Εξυπηρέτησης, που στεγάζεται στη διεύθυνση: Γούναρη 227, Γλυφάδα 16674 (πρώην ΔΟΥ Γλυφάδας).

Επισημαίνεται ότι οι βασικές αρμοδιότητες των Υπηρεσιών Φορολογικής Εξυπηρέτησης είναι:

  • Η Παραλαβή κλειδαρίθμου και ΑΦΜ (για τις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι επιλέγουν την ταυτοποίηση με αυτοπρόσωπη παρουσία)
  • Η εξυπηρέτηση/καθοδήγηση των φορολογουμένων στη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ
  • Θέματα σχετικά με την ακινησία των οχημάτων (επιβατικών και δίκυκλων ΙΧ), όπως παραλαβή δήλωσης ακινησίας σε περίπτωση οχημάτων αποβιωσάντων, άρση ακινησίας, διαβίβαση άδειας και πινακίδων για διαγραφή οχημάτων, καταχώρηση αναγκαστικών ακινησιών.

Η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων στις ΥΦΕ θα γίνεται με: ραντεβού, που θα κλείνουν ψηφιακά στην εφαρμογή “Τα Ραντεβού μου”, μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) ή από το myAADEapp, απευθείας φυσική παρουσία

Επίσης ανακαθορίζεται ο χρόνος έναρξης λειτουργίας του ΚΕΦΟΔΕ Θεσσαλονίκης για τις 18 Νοεμβρίου όπου σταδιακά θα μεταφέρονται αρμοδιότητες των ΔΟΥ του Νομού στο ΚΕΦΟΔΕ και ταυτόχρονα θα μετεξελίσσονται οι ΔΟΥ, σε Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης (ΥΦΕ).

Το ΚΕΦΟΔΕ Θεσσαλονίκης

Στο ΚΕΦΟΔΕ Θεσσαλονίκης θα μεταφερθούν:

  • Στις 18 Νοεμβρίου οι ΔΟΥ Καλαμαριάς, Ιωνίας, Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά και ΦΑΕ Θεσσαλονίκης
  • Στις 25 Νοεμβρίου οι ΔΟΥ Ε΄ Θεσσαλονίκης, Δ΄ Θεσσαλονίκης, Ζ΄ Θεσσαλονίκης και Αμπελοκήπων
  • Στις 25 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και η ενοποίηση της ΔΟΥ Δ΄ Θεσσαλονίκης με τη ΔΟΥ Ε΄ Θεσσαλονίκης
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα