Α. Βατόπουλος: Γιατί έχουμε περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της Βόρειας Ελλάδας, η οποία διαφέρει όπως είπε, επισημαίνοντας πως τα ποσοστά των εμβολιασμένων είναι μικρότερα και πως καταγράφεται μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού.

“Η δεξαμενή κρουσμάτων είναι μεγαλύτερη”, είπε ο καθηγητής. “Δεν είναι κάποια έκπληξη αυτό που συμβαίνει, όπως έχουμε πει η πανδημία εξελίσσεται σε κύματα”, πρόσθεσε.

“Το στοίχημα είναι το επόμενο κύμα να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο”, είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως μέχρι τώρα δεν έχουμε δει τις περσινές αυξήσεις και ελπίζουμε να μην τις δούμε.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας πως δεν είμαστε ακόμα σε θέση να κρίνουμε την εξέλιξη των κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα, καθώς έχουν μόλις δύο εβδομάδες που έχουν ανοίξει οι σχολικές αίθουσες.

“Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά”, δήλωσε ο κ. Βατόπουλος, τονίζοντας πως αποτελεί στοίχημα να διατηρηθεί σε ελεγχόμενα επίπεδα η επιδημιολογική εικόνα στις σχολικές τάξεις, γεγονός που θα απασχολήσει ακόμα περισσότερο τους ειδικούς εν όψει του χειμώνα.

Σχετικά με το ερώτημα για το εάν θα δούμε φέτος παρελάσεις δήλωσε: “Δεν μπορώ να πω εάν θα γίνουν παρελάσεις ή όχι, θα το δούμε αυτό, νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί”.

Παράλληλα, ερωτώμενος για την πορεία των εμβολιασμών, ο καθηγητής Μικροβιολογίας, εκτιμά πως υπάρχουν περιθώρια για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και αυτό θα εξαρτηθεί από τον κόσμο, που πείθεται σιγά σιγά πιο πολύ.

“Η αίσθησή μου είναι ότι σιγά σιγά πείθεται. Κάτι η ταλαιπωρία με τα rapid test και τις απαγορεύσεις, κάτι το γεγονός ότι οι εμβολιασθέντες δεν παθαίνουν τίποτα, κάτι ότι πλέον έχουν γίνει δισεκατομμύρια εμβολιασμοί ανά τον πλανήτη χωρίς πρόβλημα, νομίζω ότι ο κόσμος σιγά σιγά ξεθαρεύει”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα