Α. Τσελέντης: Ποτέ δεν μίλησα για σεισμό στην Αλβανία 30 φορές μεγαλύτερο από ότι στην Ελλάδα

Διαψεύδει ο Έλληνας σεισμολόγος Άκης Τσελέντης ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Αλβανίας για επικείμενο σεισμό 30 φορές μεγαλύτερο από εκείνον στην Ελλάδα, με συνέντευξή του σε αλβανικό φιλοκυβερνητικό μέσο.

Όπως έγραψαν χθες τα «Παιχνίδια Εξουσίας» ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας Ι. Μέτα απέστειλε μάλιστα σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα να λάβει μέτρα προστασίας του πληθυσμού, επικαλούμενος σχετική επικοινωνία με τον Έλληνα σεισμολόγο!

O κ. Τσελέντης, μιλώντας σε αλβανικό μέσο ανέφερε ότι ποτέ του δεν έκανε κάποια πρόβλεψη για σεισμό 30 φορές ισχυρότερο εκείνου των Αθηνών, όταν είχε μιλήσει, ενώ πρόσθεσε ότι αναφέρθηκε στην Αθήνα και όχι στα Βαλκάνια.

Οι σεισμοί στην Αθήνα, επεσήμανε, είναι κάτι το συνηθισμένο, αλλά η ενέργεια που απελευθερώνεται από σεισμό 6 και πλέον βαθμών, είναι μεγαλύτερη της ενέργειας των 5 βαθμών, και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο σενάριο. Ποτέ δεν είπα ότι αυτό θα συμβεί αύριο, μετά ένα μήνα ή μετά από δύο χρόνια.

Ο Πρόεδρός σας, είπε ο Έλληνας σεισμολόγος, είτε παρεξήγησε, είτε του έδωσαν λάθος πληροφορίες. Ένας σεισμός των 6 Ρίχτερ είναι 30 φορές ισχυρότερος από σεισμό των 5 Ρίχτερ, όπως και ο σεισμός των 5 Ρίχτερ είναι 30 φορές ισχυρότερος εκείνου των 4 Ρίχτερ. Ποτέ δεν είπα ότι θα συμβεί σεισμός 30 φορές ισχυρότερος, ποτέ δεν αναφέρθηκα στα Βαλκάνια, μίλησα μόνο για την Αθήνα, δεν έκανα ποτέ κάποια πρόβλεψη, αναφέρθηκα μόνο σε μια πιθανή εκδοχή για την Ελλάδα. Οι σεισμοί δεν προβλέπονται, μόνο για εκείνους της κλίμακας των 6 Ρίχτερ και άνω, σε ορισμένες περιπτώσεις και όχι πάντα, μπορεί να υπάρξει κάποια ένδειξη, όπως κατολισθήσεις. Ποτέ δεν έχω επικοινωνήσει με τον Πρόεδρό σας, δεν είχα λόγο να το κάνω, πρόκειται για fake news, τόνισε χαρακτηριστικά!

Μύλος και στην Αλβανία, με …εξαγωγή προβλέψεων από την Αθήνα, που διαψεύδεται, πλην όμως προκαλεί εμφύλιο κορυφής στα Τίρανα!

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα