Α. Σκέρτσος: Ακόμα και στο χαμηλότερο όριο των exit polls η ΝΔ έχει ξεκάθαρη πολιτική νίκη

Ως ξεκάθαρη πολιτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας έναντι των πολιτικών αντιπάλων χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος το αποτέλεσμα των exit polls στις ευρωεκλογές, ακόμα και αν το κόμμα της κυβέρνησης βρεθεί στο χαμηλότερο όριο των εκτιμήσεων (από 28% έως 32%).

“Ένα πρώτο συμπέρασμα που βγάζω από το exit poll είναι ότι ακόμα και στο χαμηλότερο όριο της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει μια ξεκάθαρη πολιτική νίκη της ΝΔ έναντι των πολιτικών αντιπάλων”, ανέφερε ο Α. Σκέρτσος μιλώντας στο ΕΡΤNews.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, “μιλάμε για τη μεγαλύτερη εκλογική νίκη σε διαδικασία ευρωεκλογών, ιστορικά. Θυμίζω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγράψει κόμμα που έχει βγει πρώτο στις ευρωεκλογές ήταν κοντά στο 9%”.

Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε πως “απλά ότι μιλάμε για μια ξεκάθαρη νίκη, δηλαδή πολιτικό μήνυμα σε σχέση με τη σταθερότητα της χώρας, την πολιτική σταθερότητα, την πορεία στην οποία πρέπει να συνεχίσουμε να βαδίζουμε. Για ευρωπαϊκές συγκλίσεις, για μεταρρυθμίσεις” και πρόσθεσε ότι:

“Από κει και πέρα, είναι σαφές ότι επίσης υπάρχει ένα μήνυμα που πρέπει να εισπράξουμε. Δεν έχουμε πιάσει το ποσοστό με βάση τις εκτιμήσεις του 2019. Να περιμένουμε και τα αποτελέσματα. Νομίζω ότι αυτό που προκύπτει είναι ότι οι πολίτες έχουν εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση, αλλά ζητούν και περισσότερα από την κυβέρνηση”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα