Α. Μπέρμποκ: To «blame game» για τα Leopard ευνοεί τον Πούτιν και την Ρωσία

Η Ανναλένα Μπέρμποκ επισκέφθηκε το Συμβούλιο της Ευρώπης και συνάντησε τη γενική γραμματέα Μαρία Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς.

Στην ομιλία της προέτρεψε για «ενότητα και αρμονία», την ώρα που η συζήτηση για την προμήθεια των τανκς Leopard συνεχίζεται.

Στη συνέχεια, η Μπέρμπκοκ δέχθηκε ερωτήσεις από πολιτικούς στο Στρασβούργο, συμπεριλαμβανομένου του βουλευτή του συντηρητικού κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, Κρίστοφερ Τσόουπ.

«Αν και δεν φαίνεται να το καταλαβαίνετε, σήμερα έχετε κάνει την πιο ισχυρή και εύγλωττη δήλωση για τη Γερμανία και το να προμηθεύσει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία», είπε ο Τσόουπ.

«Η άρνηση της Γερμανίας αυτών των βασικών πόρων προς την Ουκρανία παρατείνει τον πόλεμο και ενθαρρύνει τον Πούτιν» είπε ο Τσόουπ και ρώτησε τι μπορεί να γίνει για να μετατραπούν πράξη τα λόγια της Μπέρμποκ

«Αν ξεκινήσουμε ή συνεχίσουμε αυτό το παιχνίδι, να δείχνει ένας το δάχτυλο στους άλλους επειδή είναι πιο βολικό για τον ίδιο, τότε η Ρωσία και ο Πούτιν κερδίζουν. Γι’ αυτό δεν εγκαλώ τη χώρα σας, και τις άλλες χώρες, λέγοντας γιατί δεν παραδόθηκαν τα Howitzers 2000 όταν τα παρέδωσαν η Ολλανδία και η Γερμανία.

Αυτό δεν τελειώνει πουθενά. Αυτό καταλήγει μόνο στη διαίρεση της Ευρώπης. Ως εκ τούτου, έχω πει ήδη τις τελευταίες ημέρες ναι, πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να υπερασπιστούμε την Ουκρανία, ναι, πρέπει να κάνουμε περισσότερα για τα τανκς. Αλλά το πιο σημαντικό και κρίσιμο μέρος είναι ότι το κάνουμε μαζί και να μην κάνουμε “blame game” στην Ευρώπη επειδή κάνουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και όχι πόλεμο ο ένας εναντίον του άλλου».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα