Α. Μπέρμποκ: Αν κερδίσω τις γερμανικές εκλογές ο σύζυγος μου θα αναλάβει πλήρως τη φροντίδα των παιδιών μας

Η Αναλένα Μπέρμποκ, η υποψήφια των Πρασίνων για την καγκελαρία στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία αργότερα φέτος, σημείωσε στη διάρκεια συνέντευξής της που δημοσιεύεται σήμερα ότι ο σύζυγός της είναι εκείνος που θα αναλάβει πλήρως τη φροντίδα των παιδιών τους εάν επικρατήσει εκείνη στην αναμέτρηση.

“Η ευθύνη του αξιώματος της καγκελαρίου συνεπάγεται διαθεσιμότητα ημέρα και νύχτα. Θα είμαι σε θέση να το ασκήσω επειδή ο σύζυγός μου θα λάβει πλήρη γονική άδεια” σε περίπτωση νίκης του κόμματός της στις εκλογές, εξήγησε η 40χρονη πολιτικός στη συνέντευξη, η οποία δημοσιεύεται στο φύλλο της εφημερίδας Bild am Sonntag που κυκλοφορεί.

Η επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων και ο σύζυγός της, ο Ντάνιελ Χόλεφλαϊς, έχουν δύο κόρες, 5 και 9 ετών.

Η κυρία Μπέρμποκ εξήγησε πως ο σύζυγος χειρίζεται ήδη τη φροντίδα των παιδιών και του νοικοκυριού: “ο σύζυγός μου ανέλαβε πλήρως την ευθύνη και τις δουλειές στο σπίτι. Έχει ήδη μειώσει τις εργάσιμες ώρες του τα τελευταία χρόνια, επειδή συχνά φεύγω από το σπίτι νωρίς το πρωί και επιστρέφω αργά το βράδυ”.

Στην τελική φάση της προεκλογικής εκστρατείας, ο σύζυγος της πολιτικού προγραμματίζει να βρίσκεται στο σπίτι συνεχώς, “για να είναι επίσης εκεί ως πατέρας όταν η μικρότερη κόρη μας ξεκινήσει το σχολείο”, σημείωσε.

Η κυρία Μπέρμποκ είπε πως έδωσε στον σύζυγό της δικαίωμα να θέσει βέτο όταν εξέταζε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την καγκελαρία, “επειδή αυτό θα άλλαζε ολόκληρη την οικογενειακή μας ζωή”.

Η εργασία του κ. Χόλεφλαϊς έχει αντικείμενο την εκπροσώπηση των ειδικών συμφερόντων των γερμανικών ταχυδρομείων, της δημόσιας επιχείρησης Deutsche Post.

Όμως εάν η κυρία Μπέρμποκ εκλεγεί καγκελάριος, ή εάν της ανατεθεί κάποιο υπουργικό χαρτοφυλάκιο μετά τις βουλευτικές εκλογές στα τέλη του Σεπτεμβρίου, ο σύζυγός της θα χρειαστεί να βρει άλλη δουλειά, υπογράμμισε η ίδια.

“Εάν αναλάβω κυβερνητική θέση, είναι πολύ σαφές ότι ο σύζυγός μου δεν θα συνεχίσει να εργάζεται εκεί”, ξεκαθάρισε η Αναλένα Μπέρμποκ.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα