

Με αφορμή τις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή (28/02), ανήμερα της συμπλήρωσης δύο ετών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εκφράζει την πεποίθησή του ότι αυτές οι διαδηλώσεις έχουν πολιτικό πρόσημο.
Συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (24/02) στο OPEN, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όποιος πιστεύει στα σοβαρά ότι την Παρασκευή είναι ένα συλλαλητήριο χωρίς πολιτικό πρόσημο, μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα».
Ενώ σημείωσε ότι «είναι λογικό να υπάρχουν διαδηλώσεις. Είναι πολύ διαφορετικό όμως να κάνεις διαδηλώσεις για ένα πολιτικό ζήτημα και πολύ διαφορετικό να χρησιμοποιείς νεκρούς ανθρώπους και οικογένειες νεκρών ανθρώπων για να μπορέσεις να ρίξεις μια κυβέρνηση. Τα θύματα των Τεμπών και οι οικογένειές τους είναι μόνο το προκάλυμμα. Το συναίσθημα του πένθους είναι το προσάναμμα».
«Όποιος μιλάει για ένα συλλαλητήριο που θα είναι για φόρο τιμής στους νεκρούς και τις οικογένειες τους προφανώς ζει σε άλλη χώρα. Αν ήταν αυτό θα έπρεπε να πάμε όλοι. Αν πάω θα με δείρουνε; Θα με σκοτώσουνε, δεν θα με δείρουνε», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας.
Αναφερόμενος στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που θέλουν να πάνε, είπε ότι «δεν ξέρουν πού πηγαίνουν. Το συλλαλητήριο έχει συγκεκριμένο κομματικό πρόσημο, είναι ένα πολιτικό γεγονός κατά της κυβέρνησης, είναι αντι-μητσοτακική η διαδήλωση της Παρασκευής».
Επίσης, ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «την έκανε πολύ σωστά τη δουλειά του ο Καραμανλής», σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση παρέλαβε μια 717 νεκρή και σταματημένη και στα 3μιση χρόνια είχε τελειώσει το 90% δυστυχώς το δυστύχημα έγινε στο 10%. Έχει εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη ένας ισχυρισμός που λέει ότι αν υπήρχε η 717 δεν θα είχε γίνει το δυστύχημα. Καθόλου αυταπόδεικτος ισχυρισμός. Το να πεις αυτόματα αν υπήρχε σύστημα δεν θα είχε γίνει το ατύχημα δεν ισχύει. Αν υπήρχε το σύστημα θα έπαιρναν τηλέφωνο, αν σήκωνε το τηλέφωνο ο σταθμάρχης δεν το ξέρουμε».
Σε ερώτηση αναφορικά με το γιατί δεν έγινε προανακριτική για τον Καραμανλή είπε ότι «κρίναμε ότι δεν υπάρχει ποινικό ζήτημα. Δε θα κάνουμε ποινικά ζητήματα σε ανθρώπους επειδή το θέλει ο όχλος. Ποινικά θα κάνουμε αν υπάρχει ζήτημα. Δεν είναι θέμα λαϊκού δικαστηρίου. Να κάνουμε γιατί δεν ολοκλήρωσε την 717; Ξέρετε πόσες συμβάσεις ΕΣΠΑ δεν ολοκληρώνονται; Ξέρετε πόσοι υπουργοί πρέπει να στο δικαστήριο για παράδειγμα για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη που σκοτώνονται 200; Δεν θα γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο δικαστήριο για να ικανοποιήσουμε όποιον νομίζει ότι ξέρει πως δουλεύει το κράτος. Δεν υπήρχε ποινικό ζήτημα».
Σχετικά Νέα
Συμμετοχή της Επ. Ανταγωνισμού στο συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο DATACROS III
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού συμμετέχει στο συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. έργο DATACROS III, που στοχεύει.
Κ.Μητσοτάκης – Επίσκεψη στο Φράγμα Πλακιώτισσας: «Ολιστική μελέτη διαχείρισης των υδάτων της Κρήτης»
Το φράγμα της Πλακιώτισσας, στη Μεσαρά της Κρήτης, έργο που παρέμενε ημιτελές επί πολλά.
Α.Τζιτζικώστας: Η Ευρώπη πρέπει να ακούσει τους νέους ανθρώπους αν θέλει να έχει μέλλον
«Η Ευρώπη πρέπει αν θέλει να έχει μέλλον, να ακούσει πρώτα εσάς, τους νέους.
Το μήνυμα Γ. Γεραπετρίτη για τα 80 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και 75 χρόνια μετά την απαρχή της ευρωπαϊκής ενοποίησης
“Το 1950 ήταν μια ιστορική τομή για την πορεία της Ευρώπης, με τη Διακήρυξη.