Δημοσιεύθηκε στις: Κυ, Ιούλ 31st, 2016

Η βάση του Ιντσιρλίκ περικυκλωμένη από στρατό και αστυνομία

22223Περίπου 7.000 αστυνομικοί περικύκλωσαν την ΝΑΤΟϊκή βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία το βράδυ του Σαββάτου όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, σε μια «επιχείρηση ελέγχου της ασφάλειας» σύμφωνα με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη εξήγηση για την κινητοποίηση, αρχικά, δημιουργήθηκαν φόβοι για μία νέα απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης.Αρχικά η Hurriyet έκανε λόγο για πληροφορίες που έλαβε η αστυνομία, για νέα απόπειρα πραξικοπήματος, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση. Η είσοδος της βάσης έκλεισε, δυνάμεις ασφαλείας με όπλα και τεθωρακισμένα οχήματα αναπτύχθηκαν τριγύρω, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσίευσαν στο Twitter πολίτες.

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας υποβάθμισε την κατάσταση, γράφοντας στο Twitter ότι επρόκειτο για επιθεώρηση ασφαλείας. «Κάναμε ένα γενικό έλεγχο ασφαλείας. Δεν συμβαίνει τίποτα», έγραψε από τα Αδανα.

Την ίδια ώρα, κάποιοι υποστηρικτές του Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώθηκαν γύρω από τη βάση, αλλά η κινητοποίησή τους δεν είχε τον όγκο ή την ένταση των πρόσφατων διαδηλώσεων στα Αδανα. Την Πέμπτη έγινε μεγάλη πορεία προς τη βάση, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα κατά των ΗΠΑ.

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo