Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Αυγ 29th, 2016

Υπ.Δικαιοσύνης:Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης που επιτέλους κυριαρχεί

9876Μόνο αναπάντητες δεν έμειναν από το υπουργείο Δικαιοσύνης οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κύρτσου, ο οποίος μίλησε για «πολιτικές επιρροές» και για «συντεχνιακή λογική» στη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της σημερινής κυβέρνησης είναι ο εγγυητής της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Την προσήλωσή του αυτή στην παραπάνω βασική αρχή λειτουργίας του πολιτεύματος την αποδεικνύει καθημερινά, όχι μόνο με δηλώσεις, αλλά και με πράξεις και ιδίως με την αποχή από παρεμβάσεις. Την αποδεικνύει επίσης με την σταθερή του προσπάθεια να υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη, όταν τρίτοι όχι με απλή έκφραση κριτικής γνώμης αλλά με άμεσες ή έμμεσες πιέσεις επιχειρούν να την χειραγωγήσουν.

Καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν και ιδίως να δεχθούν την ουσιαστική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης που σήμερα επιτέλους κυριαρχεί. Προσδοκούμε όμως από όλους τους υπεύθυνους φορείς (κόμματα, ενώσεις, πρόσωπα) να δείχνουν το ίδιο πνεύμα αμεροληψίας, χωρίς επιλεκτικές ευαισθησίες».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo