Αλεξιάδης:Δίκαιη κατανομή των βαρών προβλέπει η φορολόγηση του 2016

alexiadisΔίκαιη και αναλογική θα είναι η φορολογική επιβάρυνση στα εισοδήματα του 2016 «και θα είναι από ένα ύψος και πάνω» στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ έκανε γνωστό ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η υποβολή δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2015.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, διαβεβαίωσε ότι ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρξει, αναδρομικά, κανένα νέο μέτρο.

Ο κ. Αλεξιάδης έκανε λόγο για υπερβολές και υποκρισία των ΜΜΕ σε ό,τι αφορά επιβαρύνσεις και περικοπές σε μισθούς 1.500 και 2.000 ευρώ, ενώ λίγο αργότερα, απαντώντας σε άλλη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμένου, συντάχθηκε με την άποψη ότι το φορολογικό σύστημα έχει πολλές αδικίες.

«Είναι σαφέστατο ότι το υπάρχον φορολογικό σύστημα δεν είναι αυτό που μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία και την οικονομία να αναπτυχθεί. Υπάρχει πίεση, λόγω των συμφωνιών που έχουν γίνει, προσπαθούμε να κάνουμε πιο λογικές τις διατάξεις, που είναι σε πολλές περιπτώσεις παράλογες και άδικες» είπε χαρακτηριστικά.

«Αν ήθελα να βάλω έναν τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας θα ήταν, «τέλειωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα»», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

 

Σχετικά Νέα