Σταθάκης:Μπαίνουμε στο δρόμο για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση

stathakis-2Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης από το βήμα της ημερίδας Digital Economy που διοργανώνει ο ΣΕΠΕ,τόνισε ότι «Μπαίνουμε στο δρόμο για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση».

Επίσης, ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνησή του με τη συμφωνία του καλοκαιριού και τις συνεχείς διαπραγματεύσεις έβαλε τη βάση, ενώ με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τις συνομιλίες για το χρέος μπορεί να δημιουργηθεί η απαιτούμενη σταθερότητα στην οικονομία και η μεταστροφή της οικονομίας το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Παράλληλα,ο υπουργός ανέφερε ότι οι ψηφιακές επενδύσεις βρίσκονται στο πρώτο πλάνο των χρηματοδοτήσεων και βοηθά τους νέους Έλληνες, υπογραμμίζοντας ότι «η ψηφιακή τεχνολογία βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της οικονομίας».

Για το εργαλείο του ΕΣΠΑ ανέφερε ότι όλοι γνωρίζουμε ότι είχαν πριν προβλήματα οι σχεδιασμοί για τη ψηφιακοί σύγκλιση και παρατηρήθηκε μη απορρόφηση, ενώ αντίθετα «σήμερα πρέπει να διορθώσουμε αυτή τη στρατηγική», τονίζοντας ότι πρέπει «να διαθέσουμε τους διαθέσιμους πόρους προς τους επιθυμητές κατευθύνσεις».

Σχετικά Νέα