Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Φεβ 22nd, 2016

Σήμερα η συνάντηση του Αλ.Τσίπρα με τους εκπροσώπους των αγροτών

κατάλογοςΣυνάντηση με εκπροσώπους αγροτών θα έχει στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την κυβέρνηση να προσβλέπει στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των αγροτών, που φαίνεται ότι έχουν χωριστεί σε δύο μέτωπα.

Εμπλοκή έχει σημειωθεί ως προς την εκπροσώπηση των Τεμπών, ενώ εκπρόσωποι των 69 μπλόκων στη Νίκαια αποφάσισαν να ζητήσουν ξεχωριστή συνάντηση με τον Τσίπρα την Τρίτη.

Εν όψει του σημερινού ραντεβού, στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους συναρμόδιους υπουργούς, στην οποία εξετάστηκαν βελτιωμένες προτάσεις προς τους αγρότες και  διήρκησε 3 ώρες.Τις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινώσει στους ίδιους τους αγρότες ο Πρωθυπουργός κατά τη σημερινή  τους συνάντηση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της μετά την κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου,εξέφρασε την ελπίδα ότι στην σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου.

Η κ. Γεροβασίλη παράλληλα,υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει εδώ και ένα μήνα την πρόθεση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά για διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, εκτός της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, έχουν οριστικοποιηθεί και ραντεβού με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

 

Δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου:

Ο Πρωθυπουργός έχει εκφράσει εδώ και ένα μήνα την πρόθεση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά για διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτικών κινητοποιήσεων. Η συνάντηση αυτή έχει οριστεί για την Δευτέρα 22/2/2016.

Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους. Ευελπιστούμε ότι στην συνάντηση αυτή θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου.

Ακόμα και συλλογικότητες αγροτών και συντονιστικά των μπλόκων που μέχρι σήμερα δεν ήταν θετικοί απέναντι στην κυβερνητική πρόσκληση για διάλογο, έχουν κάθε δυνατότητα να επανακαθορίσουν την στάση τους και να συμμετάσχουν με τον εκπρόσωπό τους στην αυριανή συνάντηση

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo