Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Φεβ 8th, 2016

Στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας για πολιτική διαπραγμάτευση

olandtsiprasΟ Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να ταξιδέψει στη Γαλλία μέσα στον Φεβρουάριο, με πιθανότερη ημερομηνία της συνάντησης με τον Γάλλο πρόεδρο τη 17η Φεβρουαρίου,ουσιαστικά μία ημέρα πριν από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, με πηγές να αναφέρουν ότι ο έλληνας πρωθυπουργός θα επιδιώξει τη στήριξη του γάλλου προέδρου στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων και των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

Το ταξίδι του κ. Τσίπρα στη Γαλλία εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός για την εξεύρεση πολιτικής διεξόδου στην εμπλοκή των συνομιλιών με τους δανειστές.

Ήδη άλλωστε, ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα της αξιολόγησης και της διαπραγμάτευσης στην Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης των Δωρητών για τη Συρία.

Το ζήτημα της αξιολόγησης του προγράμματος συζητήθηκε και στη συνάντηση που είχαν χθες το βράδυ ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στο Στρασβούργο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες εκφράστηκε η έντονη ανησυχία των δύο ηγετών για τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα και το σκηνικό πολιτικό αστάθειας που φαίνεται να δημιουργείται.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo