Τσίπρας:Τέρμα το κρυφτό και οι υπεκφυγές-καταθέστε προτάσεις

oles-oi-programmatikes-dilwseis-tsipra-sti-bouli.w_l

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην έναρξη της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή,κάλεσε να πάρουν θέση σε ένα μείζον θέμα όπως αυτό της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού συστήματος.

Παράλληλα,ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι στο ερώτημα “αν οι επόμενες γενιές θα έχουν κοινωνική ασφάλιση δεν χωρούν υπεκφυγές, ούτε κρυφτό”. Όπως είπε το Ασφαλιστικό σύστημα της χώρας δεν είναι βιώσιμο “και αν δεν πάρουμε μέτρα θα καταρρεύσει”.Την μη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού την απέδωσε στην “λεηλασία επί 40 χρόνια των Ταμείων από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ”, στην δημογραφική κατάσταση της χώρας, και στις “πολιτικές επιλογές στα χρόνια της κρίσης που οδήγησαν στην μείωση του ΑΕΠ κατά 25% και στην εκτόξευση του ποσοστού της ανεργίας από το 7% στο 25%”.

Επίσης,ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και πρωτίστως σε εκείνα που είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, τα προηγούμενα χρόνια έθεσε ερωτήματα με πρώτο “αν εκτός από δημαγωγία, έχουν κάποια πρόταση να καταθέσουν εκείνοι που δημιούργησαν το πρόβλημα, λεηλάτησαν τα Ταμεία και δημιούργησαν “μαύρες τρύπες” σε αυτά στα χρόνια της κρίσης”.

“Θα στηρίξετε την συμφωνία της κυβέρνησης με τους εργοδοτικούς φορείς για αύξηση της εισφοράς τους, ή θα συμπαραταχθείτε με το ΔΝΤ και τις ιδεοληψίες του που θα οδηγήσουν σε νέες περικοπές συντάξεων, δίπλα στις 12 προηγούμενες που οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί;” ήταν το δεύτερο ερώτημα που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε πως η πρόταση της κυβέρνησης δεν προβλέπει περικοπές συντάξεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα