Γερμανία:Απορρίπτει το 10% των αιτήσεων ασύλου

i-germania-aporriptei-to-10-ton-metanaston-pou-fthanoun-sta-synora-tis-220

Tο υπουργείο Εσωτερικών,ανακοίνωσε σήμερα ότι σε ημερήσια βάση, η Γερμανία υποδέχεται περίπου 2.000 μετανάστες – πρόσφυγες, ενώ ταυτόχρονα απορρίπτει άλλους 200, ως απόρροια των αυστηρότερων μέτρων που ελήφθησαν.

Οι αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα αποφασίσθηκαν αφού η Γερμανία υποδέχθηκε πέρυσι τον αριθμό ρεκόρ του 1,1 εκατομμυρίου προσφύγων, με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονη συζήτηση και να επηρεαστεί ο προϋπολογισμός της χώρας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ στην εφημερίδα Bild am Sonntag.δήλωσε “Οι άνθρωποι που διαφεύγουν από τον πόλεμο και τις διώξεις βρίσκουν ασφάλεια και προστασία στη Γερμανία”,”Όμως αυτό σημαίνει επίσης ότι στα σύνορα αρνούμαστε την είσοδο (στη Γερμανία) σ’ αυτούς που δεν αναζητούν στη χώρα μας αυτή την προστασία”.

“Όποιος δεν θέλει να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Γερμανία και θέλει να μπει παράνομα στη Γερμανία, δεν έχει κανένα δικαίωμα να βρίσκεται εδώ”.

Μέχρι τώρα το 2016, η αστυνομία απορρίπτει έως 200 άτομα την ημέρα, δήλωσε.

Σε σύγκριση, σε όλη τη διάρκεια του περασμένου Οκτωβρίου είχαν απορριφθεί 400 άτομα.Μεταξύ αυτών που απορρίπτονται είναι πρόσωπα που θέλουν να ζητήσουν άσυλο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.Σύμφωνα με το υπουργείο, 2.000 άνθρωποι συνεχίζουν να φθάνουν καθημερινά στη Γερμανία.

 

Σχετικά Νέα