Ρήγας:Η κυβέρνηση θα δώσει μάχη για την υπεράσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης

images

O γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ,Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά»,διατύπωσε τη  δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά με τους δανειστές για το ασφαλιστικό.

Παράλληλα, ο κ. Ρήγας εκτίμησε «Η εμμονή κάποιων εκ των δανειστών με τις μειώσεις, φανερώνει πως στρατηγικός τους στόχος είναι η αποδιάρθρωση της κοινωνικής συνοχής σε πανευρωπαϊκό επίπεδο»ενώ εκτίμησε ότι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης «θα προκαλέσει αντιδράσεις και ενστάσεις» στους δανειστές.

Επίσης,πρόσθεσε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει και αυτή τη μάχη, που είναι μάχη υπεράσπισης της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Η ανάκαμψη της οικονομίας, η κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας πρέπει να γίνουν με την κοινωνία όρθια» .

«Η μεταρρύθμιση γίνεται με κοινωνικό πρόσημο, με τη δημοσιονομική διόρθωση ως αποτέλεσμα εφαρμογής ενιαίων κανόνων, όχι οριζόντιων μειώσεων» διευκρίνισε, τονίζοντας ότι «η προστασία των κύριων συντάξεων αποτελεί πάγια δέσμευσή μας».

Επιπλέον,όπως εξήγησε, η εθνική σύνταξη θα ακολουθεί την άνοδο του ΑΕΠ, άρα οι συντάξεις θα βελτιωθούν μόλις ανακάμψει η οικονομία. Παράλληλα, επισήμανε ότι η ανασφάλιστη εργασία ζημιώνει το ασφαλιστικό σύστημα περί τα 4 δισ. ευρώ, και ότι άμεσα θα πρέπει να ενισχυθεί το ΣΕΠΕ με στόχο την εισροή εισφορών περίπου 1,5 δισ. ευρώ, μέσω της μείωσης της ανασφάλιστης εργασίας, που σήμερα κυμαίνεται στο 20-25%.

Αναφορικά με τα σενάρια συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την Ένωση Κεντρώων ή το Ποτάμι, ο κ Ρήγας διαβεβαίωσε ότι  «υπάρχει σταθερή πλειοψηφία» και ότι «η κυβερνητική συνοχή είναι δεδομένη».

«Εκείνοι που ευθύνονται για τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας λειτουργούν ως εγχώριες συνιστώσες των πιο νεοφιλελεύθρων κύκλων της Ευρώπης», πρόσθεσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και τόνισε ότι «οι «λαγοί» των οικουμενικών κυβερνήσεων εξυπηρετούν τους γνωστούς εγχώριους και ευρωπαϊκούς κύκλους που θέλουν να ξεμπερδεύουν με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, «φέρνοντας την ανάκαμψη της οικονομίας και βάζοντας τις βάσεις για την κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Σχετικά Νέα