

17 άτομα σκοτώθηκαν και 661 τραυματίστηκαν (15 σοβαρά, 646 ελαφρά) σε 553 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, που σημειώθηκαν τον Ιούνιο στην Αττική.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας στην Αττική, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.
Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας βεβαιώθηκαν 21.179 παραβάσεις από τις οποίες 1.029 σε βαθμό πλημμελήματος.
Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:
-592 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 39 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
-2.067 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
-196 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
-421 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
-916 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
-1.896 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και,
-44 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.
Σχετικά Νέα
Βουλή: Τίμησε τον Ερυθρό Σταυρό φωταγωγώντας το κτίριό της
Η Βουλή «ντύθηκε» μέσω προτζέκτορα με το «εμβληματικό κόκκινο χρώμα» του Ερυθρού Σταυρού, όπως.
Πάπας Λέων ΙΔ’: Συγχαρητήρια και από την Ελλάδα μέσω του πρωθυπουργού
Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προέβη σε ανάρτηση από τον επίσημο λογαριασμό των ελλήνων πρωθυπουργών.
Αμφιλοχία: Δεν υπήρχε νομική δυνατότητα για σύλληψη του πατροκτόνου, λέει η ΕΛ.ΑΣ.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. δίνονται διευκρινίσεις για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας.
Κερατέα: Επεισοδιακή καταδίωξη 18χρονου – Εμβόλισε και ανέτρεψε μηχανή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες (7-5-2025) στην περιοχή της Κερατέας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ..