Ό. Γεροβασίλη: Είμαστε κατά της αστυνομοκρατίας

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για την υπόθεση Σημίτη, την εν εξελίξει ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που φαίνονται να ξυλοκοπούν τον Ζακ Κωστόπουλο, το Πολυτεχνείο και τον Ρουβίκωνα.

“Είμαστε κατά της αστυνομοκρατίας” τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Και μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

Για την υπόθεση Σημίτη:

Είτε είναι ελεύθερη η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της είτε αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Οταν στρέφεται η Δικαιοσύνη κατά ενός πολιτικού προσώπου αυτό δεν σημαίνει πολιτική δίωξη. Η Δικαιοσύνη οφείλει να αντιμετωπίσει ισότιμα όλους. Η ελληνική κοινωνία ζητάει απαντήσεις. Καμία παράταξη δεν πρέπει να κλείνει το δρόμο.

Για την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου:

Η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που φαίνονται στο βίντεο να ξυλοκοπούν τον Ζακ Κωστόπουλο ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες. Υπήρξε καθυστέρηση γιατί χρειάστηκε να αλλάξει τρεις φορές ο επικεφαλής της έρευνας. Εχω πει ότι τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο σ αυτό το τραγικό γεγονός.

Για το Πολυτεχνείο:

Ικανοποιημένη θα ήμουν αν δεν είχαμε επεισόδια στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Ομως τα πράγματα δεν είναι έτσι και το ξέρουμε. Είχαμε ολοκλήρωση της πορείας χωρίς προβλήματα, η αστυνομία έκανε καλά τη δουλειά της, έγιναν συλλήψεις για έκνομες ενέργειες, τα επεισόδια περιορίστηκαν σε δυο τρεις δρόμους, είχαμε τις μικρότερες φθορές στο Πολυτεχνείο, οι κάτοικοι των Εξαρχείων δεν ταλαιπωρήθηκαν όσο άλλες χρονιές. Τα μηχανήματα εκτόξευσης νερού ήταν κοντά για να αποτρέψει μια πυρκαγιά, δεν χρησιμοποιήθηκε νερό εναντίον διαδηλωτών.

Για τον Ρουβίκωνα:

Είναι μια μυθοπλασία, τα περί υπόγειων σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα, που κατασκευάζεται από τη ΝΔ γιατί θέλουν οι προσεχείς εκλογές να μην κριθούν μόνο στο πεδίο της οικονομίας αλλά και στο πεδίο της ασφάλειας. Το δόγμα “νόμος και τάξη” της ΝΔ σημαίνει άγρια καταστολή σε χώρους όπου εκτιμούν ότι δεν υπάρχει ταύτιση με τα ιδεώδη της ΝΔ. Το δόγμα “όποιος δεν συμφωνεί με τη δική μου αλήθεια θα υποστεί τη δική μου βία” δεν είναι αποδεκτό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πέριξ των πανεπιστημίων τα αποτελέσματα της αστυνομίας είναι εντυπωσιακά, πάμε καλύτερα ως προς την αντιμετώπιση της παραβατικότητας. Μέσα στα πανεπιστήμια το θέμα είναι αν θέλουμε να καταργηθεί το άσυλο. Ο νόμος είναι σαφής. Στα πλημμελήματα χρειάζεται η απόφαση της Συγκλήτου, στα κακουργήματα μπορεί να παρέμβει η αστυνομία χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές. Ο Ρουβίκωνας κινείται στα όρια της πλημμεληματικής δράσης και αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο του κράτους δικαίου. Η αστυνομοκρατία δεν είναι στη δική μας αντίληψη και ποτέ δεν θα κινηθούμε με τέτοια ανακλαστικά. Υπάρχουν προβλήματα και στα Εξάρχεια και σε άλλες περιοχές. Η αστυνομία κάνει επιχειρήσεις, οργανώνει σχεδιασμούς, εξαρθρώθηκαν μεγάλα κυκλώματα στα Εξάρχεια την τελευταία 3ετία. Δεν θα επιτρέψουμε το Πολυτεχνείο να γίνει μαυσωλείο. Οι ιδέες του είναι πάντα επίκαιρες. Το να συζητάμε για Πολυτεχνείο-μουσείο σημαίνει ότι θέλουμε να κλείσουμε στο μουσείο κομμάτια της ιστορίας μας που ενοχλούν τη Δεξιά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα