Όλες οι αλλαγές στο αφορολόγητο με «πλαστικό» χρήμα

Σημαντικές αλλαγές προετοιμάζονται από το οικονομικό επιτελείο σχετικά με το ύψος των αποδείξεων μέσω «πλαστικού χρήματος», προκειμένου να επιτευχθεί το αφορολόγητο όριο.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται τα ποσά που θα συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι μέσω πλαστικού χρήματος να διαμορφωθούν ως εξής:

15% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ (από 10% σήμερα).

20% για εισόδημα από 10.001 έως 30.000 ευρώ (από 15% σήμερα).

25% για εισόδημα από 30.001 και άνω με το ανώτατο ποσό που θα πρέπει να συγκεντρώσει ο φορολογούμενος να ανέρχεται στις 30.000 ευρώ (από 20%).

Πρόστιμα και εξαιρέσεις

Στις περιπτώσεις που ο φορολογούμενος δεν πετύχει να καλύψει το απαιτούμενο ποσό δαπάνης με πληρωμές μέσω καρτών ή μέσω e-banking, το «ακάλυπτο» ποσό θα φορολογείται με 22%.

Από την υποχρέωση να έχουν εξοφλήσει με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής (πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή e-banking) τις δαπάνες που κατοχυρώνουν την έκπτωση φόρου, εξαιρούνται οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες φορολογούμενοι 70 ετών και άνω, τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, όσοι βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση.

Οι φορολογικοί κάτοικοι της ΕΕ ή του ΕΟΧ που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα και φορολογούνται με την κλίμακα από μισθωτή εργασία και συντάξεις.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα