Χριστοδουλοπούλου: Σύμφωνη με τον νόμο η απόφαση για την αποφυλάκιση Φλώρου

«Η απόφαση είναι σύμφωνη με τον νόμο», υποστήριξε η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο 105,5» αναφερόμενη στην πρόσφατη αποφυλάκιση του κ. Φλώρου, ωστόσο επεσήμανε ότι «βεβαίως, πολύ συχνά οι δικαστές δεν δεσμεύονται από τον νόμο αλλά από υποκειμενικές απόψεις και στο τέλος εκδίδουν αποφάσεις που δεν είναι συμβατές ούτε με το κοινό περί δικαίου αίσθημα ούτε γενικά με την επιείκεια ή τις αρχές του κράτους Δικαίου».

Η κ. Χριστοδουλοπούλου, στη ραδιοφωνική της συνέντευξη, εξέφρασε την αντίδρασή της «γιατί όλο αυτό αξιοποιείται από την ΝΔ» και αναρωτήθηκε: «Γιατί καλείται η κυβέρνηση να απολογηθεί, αλλά και πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που πήραν άδειες, πλούτισαν και εξαπάτησαν το Δημόσιο σε εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμία ανάμειξη, να χρεωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ; Ξέρουμε κι άλλους που έχουν ζητήσει να αποφυλακιστούν για λόγους υγείας και δεν έχουν βγει ποτέ. Είναι πιστοποιημένη η υγεία τους από δεκάδες νοσοκομεία. Ξέρουμε και άλλες αποφάσεις, κυρίως την εποχή που κυβερνούσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να έχει δημιουργηθεί κανένα θέμα».

Η κ. Χριστοδουλοπούλου στην τοποθέτησή της αναρωτήθηκε επίσης: «Αυτή την στιγμή κάνουν κριτική στη Δικαιοσύνη ή στην κυβέρνηση;» και υποστήριξε ότι «επειδή δεν θέλουν να κάνουν κριτική στην Δικαιοσύνη περιορίζονται στο να κριτικάρουν την κυβέρνηση και να αναδεικνύουν το νόμο Παρασκευόπουλου, ως το κύριο ζήτημα που προκαλεί μικρή ή μεγάλη εγκληματικότητα στην Ελλάδα».

Όπως υπογράμμισε, «το κράτος Δικαίου διέπεται από την αντίληψη ότι πρέπει να υπάρχει πρόληψη για την ποινική παραβατικότητα και εν συνεχεία καταστολή που να δίνει τη δυνατότητα στον εγκληματία, τον παραβάτη, να επανέλθει στο κοινωνικό σύνολο». Αναφερόμενη δε στον νόμο Παρασκευόπουλου, υπογράμμισε ότι «δεν θεσπίστηκε μόνο επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς υπέρμαχος του κράτους Δικαίου, αλλά και επειδή η ποινική καταστολή που είχε κάνει η ΝΔ είχε γεμίσει τις φυλακές, όπου μέσα ήταν αδύνατο να επιβιώσει άνθρωπος, ήταν εργαστήριο εγκληματιών. Είχαμε καταδικαστεί από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τον υπερπληθυσμό και τις απάνθρωπες συνθήκες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα