Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριστική αποχώρηση των Κυριακίδης Μάρμαρα και Hilton, διαγραφή της Kleeman

Οι αποφάσεις του δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Πέμπτης, περιλάμβαναν εγκρίσεις για squeeze-out και διαγραφές, αλλά και πρόστιμα όπου μεταξύ άλλων εγκρίθηκε και η έκδοση του ομολόγου των 50 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Συστήματα Sunlight. Η δημόσια προσφορά για το ομόλογο της Sunlight θα γίνει την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα μεταξύ Τετάρτης και Παρασκευής, από 14 έως 16 Ιουνίου και η εισαγωγή του – αν δεν αλλάξει κάτι – θα γίνει τη Δευτέρα 19 Ιουνίου.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το αίτημα της Αντίοχος Α.Ε. για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) επί των μετοχών της εταιρίας F.H.L. Η. Κυριακίδης Μάρμαρα, καθώς και το αίτημα της Home Holdings Συμμετοχών για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) επί των μετοχών της Ιονικής Ξενοδοχειακής (Hilton).

Επίσης, η Ε.Κ. αποφάσισε τη διαγραφή των μετοχών της εταιρείας Kleemann Hellas από το Χ.Α., σύμφωνα με το άρθρο 17, παρ. 5 του Ν.3371/2005, λαμβάνοντας υπόψη σχετικό αίτημα της εταιρείας.

Πρόστιμα

Η εποπτική αρχή αποφάσισε την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 9.000 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς ως διάδοχο της Αγροτικής Τράπεζας για παράβαση των διατάξεων που αφορούν την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών σε πελάτες της.

Επίσης επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 9.000 ευρώ στην Τράπεζα Eurobank ως καθολική διάδοχο του πιστωτικού ιδρύματος Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για παράβαση διατάξεων που αφορούν την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών σε πελάτη της.

Επιπλέον επιβλήθηκε πρόστιμο 6.000 ευρώ στην Alpha Bank για παράβαση αντίστοιχων διατάξεων που αφορούσαν παροχή επενδυτικών υπηρεσιών σε πελάτη της.

Επίσης επιβλήθηκε πρόστιμο 4.000 ευρώ στην εταιρεία Ιχθυοτροφεία Σελόντα για παράβαση των διατάξεων της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του ν.3556/2007, όπως ίσχυε, λόγω μη ορθής σύμφωνα με τα ΔΠΧΑ κατάρτισης των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2015.

Τέλος, επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ύψους 3.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου για παράβαση διατάξεων που αφορούσαν την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών σε πελάτες της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα