Χιόνια στην Πάρνηθα, Τρίκαλα και Ημαθία – Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες

Στα λευκά ντύθηκαν Πάρνηθα, Τρίκαλα και Ημαθία όπου το χιόνι έχει καλύψει σημαντικές εκτάσεις, με αφορμή την επέλαση της κακοκαιρίας «Πηνελόπης» που συνεχίζει την επέλασή της στη χώρα.

Κύρια χαρακτηριστικά είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Την ίδια ώρα, τα φαινόμενα που τη συνοδεύουν έχουν συνθέσει μαγευτικά τοπία σε πολλές ορεινές περιοχές της χώρας που παραπέμπουν σε Χριστούγεννα.

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπει η ΕΜΥ το Σάββατο ενώ από το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο.

Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, ενώ παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το απόγευμα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός την Κυριακή

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Κρήτη και πιθανώς τις νότιες Κυκλάδες αναμένονται την Κυριακή.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά, με ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά.

Τις πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα