Χανιά: Σε ρυθμούς αποκριάς η περιοχή της Σούδας

Σε ρυθμούς αποκριάς βρέθηκαν σήμερα τα Χανιά με την παρέλαση στη δημοτική κοινότητα Σούδας του βασιλιά καρνάβαλου.

Η μεγάλη παρέλαση των 16 ομάδων καρναβαλιστών, αρμάτων και περίπου 2.500 συμμετεχόντων ξεκίνησε λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι από το Ναυταθλητικό Κέντρο της περιοχής, για να ολοκληρωθεί στην κεντρική πλατεία της Σούδας, με παρουσιαστές την Ειρήνη Κολιδά και τον Γιώργο Μανίκα.

Τα θέματα του φετινού καρναβαλιού ήταν εμπνευσμένα από την πολιτική, οικονομική και τοπική επικαιρότητα, με τους καρναβαλιστές να συμμετέχουν σε ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα με πολύ γέλιο, χαρά και κέφι.

Μεταξύ των παρισταμένων ήταν ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Την παρέλαση του βασιλιά καρνάβαλου παρακολούθησαν και χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στη Σούδα, ενισχύοντας και την τοπική οικονομία, καθώς κατέκλυσαν τα καταστήματα της περιοχής.

Το καρναβάλι της Σούδας ήταν το πρώτο από τα τέσσερα συνολικά που οργανώνονται φέτος στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Θα ακολουθήσουν, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, το καρναβάλι της Παλαιόχωρας και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου τα καρναβάλια στην Κίσσαμο και τις Καλύβες.

Πηγή: ΑΠΕ, Φωτογραφία: zarpanews.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα