Φ. Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, δεν τεμαχίζεται και δεν εξαφανίζεται

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε μια ομιλία, μέσω της οποίας άνοιξε, ουσιαστικά, το δρόμο μέχρι την εκλογή του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς, κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της 5ης Νοεμβρίου.

“Παρέλαβα το ΠΑΣΟΚ σε δύσκολη εποχή. Δημιουργήσαμε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και καταφέραμε ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα. Κάναμε το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και μιλήσαμε για τον προγραμματικό μας λόγο.

Φέρνουμε στο προσκήνιο νέες ιδέες. Σας καλώ όλους. Καλώ τους νέους. Να κάνουν την 5η Νοεμβρίου τη δική τους 3η Σεπτεμβρίου. Από την αλλαγή στη νέα αλλαγή είναι το σύνθημα μας”, τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μιλώντας στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 43 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η κ. Γεννηματά, κρατώντας ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και νέα Δημοκρατία, επεσήμανε ότι εάν ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Μητσοτάκης αναζητούν δεκανίκια, θα πρέπει να τα ψάξουν αλλού και έθεσε ως στόχο την περαιτέρω ισχυροποίηση της κεντροαριστεράς.

“Για να πετύχουμε τους στόχους μας χρειάζονται αλλαγές. Η χώρα πλήρωσε ακριβά εμμονές ο ο κ. Τσίπρας και ο ακροδεξιός συνεταίρος του έδεσαν τη χώρα σε λιτότητα δεκαετιών. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η παραμονή στην καρέκλα της εξουσίας. Πρέπει να φύγουν και να καταδικαστούν με ηχηρό τρόπο στις επόμενες εκλογές. Εναλλακτική λύση δεν είναι οι συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας. Μένουμε σταθερά στη γραμμή της Εθνικής συμφιλίωσης. Η χώρα χρειάζεται ενότητα δυνάμεων και σχέδιο εξόδου από την κρίση. .

Χρειάζεται την ισχυρή κεντροαριστερά που θα εγγυηθεί την έξοδο από την κρίση. Έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία. Τα δεκανίκια ας τα αναζητήσουν άλλου. Πρώτα θα μιλήσει ο λαός”, ανέφερε η κ. Γεννηματά, ενώ με το βλέμμα στις εσωτερικές διεργασίες έστειλε μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ δε διαλύεται, Αλλά μετεξελίσσεται.

Μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε στην ομιλία της:

-Είμαστε εδώ για να διακηρύξουμε ότι με τις αξίες της αλλαγής Ανοίγουμε νέους δρόμους για το μέλλον. Το ΠΑΣΟΚ πρωτοστατεί στην Αναγέννηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μόνο παρελθόν και παρόν, αλλά έχει και μέλλον…
-Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο κράτησε τη χώρα όρθια στην κρίση, αλλά έφερε στο προσκήνιο πολλές μεταρρυθμίσεις.
-Η χώρα μας δοκιμάζεται σκληρά. Η αναξιοπιστία και ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων κυριαρχεί. Υπάρχει έλλειψη κοινής στρατηγικής για έξοδο από την κρίση.
-Χρειάζεται νέα αλλαγή για την έξοδο από την κρίση. Μια νέα Εθνική αυτοπεποίθηση. Καλούμαστε εμείς το ΠΑΣΟΚ να διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο. Στις επόμενες γενεές θα παραδώσουμε μια σύγχρονη παράταξη και όχι Μουσείο…
-Το κίνημα μας ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις.
-Ενώνουμε, αλλάζουμε, προχωράμε. Δημιουργούμε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που έχει ανάγκη η χώρα. Το νέο πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή. Προσθέτουμε και πολλαπλασιάζουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στο χώρο μας ταιριάζει να ηγείται και να προηγείται.
-Έχουμε ανοιχτά μέτωπα απέναντι στο λαϊκισμό και στον αντιευρωπαϊσμό. Φέρνουμε στο προσκήνιο τις δυνάμεις που θέλουν να συνδέσουν τα θετικά του παρελθόντος με τα αιτήματα του μέλλοντος.
-Είμαστε Ευρωπαϊκή παράταξη, αλλά δε θέλουμε μια Ένωση πολλών ταχυτήτων. Θέλουμε ανάπτυξη, απασχόληση, αντιμετώπιση της φτώχειας, πραγματική ενοποίηση.
-Πιστεύουμε στη διαφάνεια χωρίς όρους. Στη θωράκιση του συστήματος απέναντι στη διαπλοκή. Είμαστε αποφασισμένοι για μεγάλες αλλαγές. Όχι ως αυτοσκοπό, αλλά με ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο. Εμείς δε θα μοιράσουμε τη φτώχια, όπως κάνουν μερικοί. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον στην πατρίδα μας.
-Οι πολίτες θέλουν από εμάς απαντήσεις. Ότι αυτή η χώρα θα είναι χώρα απασχόλησης και αξιοκρατίας. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να κρατήσουμε εδώ τα παιδιά μας. Να γυρίσουν πίσω τα παιδιά που έφυγαν για το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα