Φ. Γεννηματά: Ακολουθούμε τις δικές μας επιλογές

Εκλογική ετοιμότητα και σκληρή αντιπολίτευση στην κυβερνητική πολιτική και κριτική στην πολιτική της ΝΔ προβάλλοντας ταυτόχρονα την προγραμματική πρόταση του Κινήματος Αλλαγής, συνιστούν το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί το Κίνημα Αλλαγής, όπως το προσδιόρισε στην εισήγησή της η Φώφη Γεννηματά στη πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής που ξεκίνησε το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα.

“Αυτό απαιτεί την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών που αναδεικνύουν την ουσία της πολιτικής μας. Και δεν μας διακατέχει κανένας φόβος ή δισταγμός, επειδή θα πουν ότι η μια πρωτοβουλία είναι “πιο κοντά στον έναν”, ή η άλλη “πιο κοντά στον άλλον”. Όμως δεν θα μείνουμε “στήλη άλατος” αρκούμενοι στο να κρίνουμε τις πρωτοβουλίες των άλλων. Ούτε ακολουθούμε πολιτική “ίσων αποστάσεων με το υποδεκάμετρο”, που οδηγεί σε αδράνεια. Ας αποφασίσουν οι άλλοι πώς στέκονται απέναντι μας. Δίνουμε το δικό μας στίγμα στις εξελίξεις”, υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε: “Θέτουμε τον χώρο μας σε εκλογική ετοιμότητα, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τον κατήφορο της κυβερνητικής πλειοψηφίας, την καθημερινή εικόνα μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε αποδρομή. Οι κεντρικές επιλογές, η στρατηγική μας έχει επικεντρωθεί από το συνέδριό μας και δεν αλλάζει. Αυτό ας το καταλάβουν όλοι.

Προχωρούμε. Με δύναμη, με αισιοδοξία, με όραμα, με συγκεκριμένους στόχους.

Προχωρούμε όλοι μαζί, με σεβασμό σε όλους, με ρόλο για όλους, όμως όσους το επιθυμούν” τόνισε απευθυνόμενη στο εσωτερικό της παράταξης. Πρόσθεσε ότι “οφείλουμε τώρα να αναδείξουμε τον δικό μας διακριτό ρόλο και τον αυτόνομο λόγο στην πράξη, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, σε απευθείας σχέση με τους Έλληνες πολίτες και τις αντιπροσωπευτικές οργανώσεις. Το είπαμε και επιμένουμε: Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε με βάση τις στρατηγικές και τις επιλογές των “άλλων”. Ακολουθούμε την δική μας στρατηγική, τις δικές μας επιλογές, που θα μας αναδείξουν ως τον νέο πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή της χώρας. Δεν παραγνωρίζουμε την ανάγκη αποτελεσματικής ανταπόκρισης στον θεσμικό αντιπολιτευτικό μας ρόλο. Θα αναμετρηθούμε με την πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ σε όλα τα “μέτωπα””, υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής μίλησε “για μεγάλη ευκαιρία να μιλήσουμε με τους πολίτες για την δική μας εναλλακτική πρόταση, την Εθνική Γραμμή που συνδυάζει την έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της χώρας, με την κοινωνική δικαιοσύνη και τις πολιτικές μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων. Να διαμορφώσουμε με τις πρωτοβουλίες μας τους πολιτικούς όρους για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, με βάση τις 12+1 θέσεις για “μια προοδευτική προγραμματική συμφωνία”, που παρουσιάσαμε στο συνέδριό μας”. Τόνισε δε και πάλι, ότι το Κίνημα Αλλαγής θα κινηθεί με βάση τη δική του αυτόνομη επιλογή και “θα αναμετρηθούμε με τις συντηρητικές και βαθιά αντιλαϊκές πολιτικές, όπως και με εκείνες που διακηρύσσει η Νέα Δημοκρατία που στηρίζονται στις ίδιες συνταγές”.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, επιδίωξη είναι μια νέα Εθνική Κοινωνική Συμφωνία που διασφαλίζει το μέλλον του τόπου, που εγγυάται καλύτερες μέρες για τους μη προνομιούχους Έλληνες.” Ο προγραμματικός μας λόγος να γίνει πιο αιχμηρός, πιο τολμηρός, με προτάσεις για τομές και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που απελευθερώνουν την χώρα, αλλά και με συγκεκριμένα μέτρα που βελτιώνουν την ζωή, που παρέχουν το αίσθημα της ασφάλειας για τον κάθε πολίτη. Να δώσουμε το βάρος στα θέματα που αφορούν άμεσα τα εκατομμύρια των αγνοημένων Ελλήνων, με την απαλλαγή μας από τα σύνδρομα του κυβερνητισμού και της διαχείρισης. Σε αυτές τις θετικές και δημιουργικές προκλήσεις θα ανταποκριθούμε αποτελεσματικά μόνο αν συγκροτήσουμε το δυναμικό του Κινήματος Αλλαγής σε όλη την Ελλάδα”, είπε η επικεφαλής του, επισημαίνοντας ότι “τόσο για την συγκρότηση των τομέων και των δικτύων, όσο και για αυτή των νομαρχιακών μας επιτροπών, πρέπει να υπερβούμε στενές κομματικές αντιλήψεις και μηχανισμούς”.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα