Φίλης: Δεν αποκλείω να γίνουν και νωρίτερα οι εκλογές

«Η κυβέρνηση δίνει μάχη και συζητά με τους θεσμούς για να μην εφαρμοστεί μία δέσμευση η οποία από τα πράγματα φαίνεται πως δεν είναι αναγκαία», δήλωσε αναφερόμενος στις συντάξεις ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» ο πρώην υπουργός Παιδείας εξέφρασε την εκτίμηση που διατύπωσε και ο Πρωθυπουργός, πως οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «δεν αποκλείω να γίνουν και νωρίτερα οι εκλογές. Τον Μάιο θα είναι και οι άλλες εκλογές (σ.σ. αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές). Το σίγουρο είναι πως το αργότερο θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019».

«Το πότε θα γίνουν οι εκλογές εξαρτάται από το ξεδίπλωμα του προγραμματισμού της κυβέρνησης, όπως ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, για ενίσχυση των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης. Αυτά τα μέτρα ΕΝΦΙΑ, φοροαπαλλαγές κ.α- θέλουν χρόνο. Μπορεί όμως για άλλους λόγους που δεν μπορώ να προβλέψω τώρα, να γίνουν και νωρίτερα», συνέχισε ο κ. Φίλης.

Υπογράμμισε, δε, ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει θέμα κυβερνητικής αστάθειας και εμφανίστηκε πεπεισμένος πως δεν θα ρίξει την κυβέρνηση ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. «Δεν θέλω να σχολιάσω τι λέει, θα σχολιάσω τι θα κάνει», πρόσθεσε αναφερόμενος στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Για το Σκοπιανό, είπε πως υπάρχει πλειοψηφία για να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. «Και πιστεύω ότι μπορεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο (σ.σ. αυτή η πλειοψηφία)», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα