Φάμελλος εναντίον ΝΔ: Είναι χυδαίοι κρατιστές

«Ο προϋπολογισμός του 2018 που ήδη έχει κατατεθεί και συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής είναι ο τελευταίος εντός προγράμματος και επιτροπείας, αλλά και ο πρώτος που περιέχει περίοδο που η χώρα μας θα είναι εκτός επιτροπείας», τόνισε την Κυριακή (26/11/2017) ο αναπληρωτής ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση, όπως είναι για παράδειγμα οι προσλήψεις στον τομέα της δημόσιας υγείας ή η χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος είναι πολιτικές αντίθετες με τη λιτότητα που υλοποιούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και επέβαλαν οι δανειστές για χρόνια στη χώρα.

«Είναι, πράγματι, άξιο απορίας το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις που εφάρμοσαν τα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας στην ελληνική κοινωνία, μας εγκάλεσαν και φέτος επειδή χορηγούμε το κοινωνικό μέρισμα, στο πλαίσιο της κοινωνικής μας πολιτικής», σχολίασε ο Σωκράτης Φάμελλος και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ αν και αυτοαποκαλείται “φιλελεύθερο” κόμμα, έχει αποδειχθεί κόμμα κρατιστών και μάλιστα με τον πιο χυδαίο τρόπο, εφόσον συντηρούσαν την επιχειρηματικότητα των δικών τους παιδιών με κρατικοδίαιτα συμβόλαια, σε αυτούς έδιναν δάνεια με αέρα χρεώνοντας τις τράπεζες, ενώ ταυτόχρονα διόριζαν τον κομματικό τους στρατό με ρουσφέτια, διογκώνοντας τον δημόσιο τομέα, την ίδια στιγμή που τον απαξίωναν».

«Θεωρούν εαυτούς μέντορες του φιλελευθερισμού, αλλά είναι απλώς χυδαίοι κρατιστές», σημείωσε ο κ. Φάμελλος «χωρίς να εφαρμόσουν ποτέ ίσους κανόνες και στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα να καταστρέψουν και τους δύο. Στην πραγματικότητα, η ΝΔ είναι πάντα πρόθυμη να εφαρμόσει σκληρά νεοφιλελεύθερα κριτήρια για τους πολλούς, αλλά εντελώς άλλα για τους λίγους, τους ημέτερους. Όλα τα προηγούμενα χρόνια εξάντλησαν την αυστηρότητά τους στους πολλούς και προστάτευσαν τους λίγους».

Και βέβαια δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η κυβέρνηση εκ του αποτελέσματος δικαιώνεται ως προς την επιμονή της στο κυνήγι της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και των αδήλωτων εισοδημάτων, επιλογή που συνέβαλε καθοριστικά στα έσοδα του κράτους και στην επίτευξη πλεονάσματος. Επιβεβαιώθηκε δε έναντι και των δανειστών, διότι η δική τους προσέγγιση ήταν μονόπλευρη στην υπερφορολόγηση, και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση διεκδίκησε η υπεραπόδοση να αποδοθεί στην κοινωνία

Τέλος, ερωτηθείς για την επερώτηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στη Βουλή, και αφορά στην πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, ο Σωκράτης Φάμελλος είπε ότι παρά τη φασαρία που κάνουν η αντιπολίτευση και τα φιλικά της ΜΜΕ δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο σχετικά με ανισοτιμία ή εμπλοκή ή πιθανά οφέλη πολιτικών ή άλλων προσώπων της διαπραγμάτευσης. Και αυτό ενώ «δυστυχώς, στη χώρα μας υπάρχει ένα παρελθόν κατά το οποίο στελέχη των προηγούμενων κυβερνήσεων είχαν αποδεδειγμένα εμπλακεί σε παράνομες πράξεις αγοραπωλησίας εξοπλιστικού υλικού, με ίδιον όφελος, και φυλακίστηκαν για τις πράξεις τους».

Και κατέληξε: «Η προσπάθεια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να δημιουργήσει εντυπώσεις σχετικά με την προσέλευση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή είναι αισχρή. Επί συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου το Ελληνικό Κοινοβούλιο έζησε την απόλυτη απαξίωση, με τον τότε πρωθυπουργό να μην πατάει το πόδι του ούτε στην ώρα του πρωθυπουργού, ως όφειλε, ούτε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο», σχολίασε. Τώρα ο Πρωθυπουργός διεκδικεί να είναι παρών σε όλες τις συνεδριάσεις. Και εμείς, την ερχόμενη Δευτέρα, στο Κοινοβούλιο, θα κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα. Θα συζητήσουμε με τιμιότητα και διαφάνεια, μπροστά στον Έλληνα πολίτη και θα κλείσουμε το ζήτημα, χωρίς να αφήσουμε την παραμικρή σκιά. Μετά, θα αφήσουμε την ΝΔ να ψάχνει για τα fake news της επόμενης εβδομάδας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠE

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα