Υψηλά επίπεδα διαφθοράς στον δημόσιο τομέα της Κύπρου

Σε έκθεση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει πως η εμπιστοσύνη προς τον κυπριακό δημόσιο τομέα υπονομεύεται από την ισχυρή αντίληψη για υψηλά επίπεδα διαφθοράς, σημειώνοντας πως το 87% των εταιρειών θεωρεί ότι η διαφθορά εμποδίζει τον υγιή ανταγωνισμό ανάμεσα στις επιχειρήσεις στην Κύπρο.

 

Η έκθεση για την Παγκόσμια Ανταγωνιστικότητα 2016-2017 κατατάσσει την Κύπρο στην εκατοστή-τρίτη θέση από 138 χώρες όσον αφορά την ευνοιοκρατία ως παράγοντα στη λήψη αποφάσεων από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Σε αποκλειστική δήλωση στο ΡΙΚ, ο Γενικός Ελεγκτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, τόνισε ότι η ενίσχυση του πλέγματος ελέγχου είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Ανέφερε επίσης ότι η εμπιστοσύνη στους θεσμούς όντως έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια σε μεγάλο βαθμό, λόγω και της αποκάλυψης κρουσμάτων εκτεταμένης διαφθοράς.

Η κατρακύλα στο δείκτη της Διεθνούς Διαφάνειας, σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης, είναι απόρροια της αποκάλυψης σκανδάλων του παρελθόντος. Απλώς, προσέθεσε, τώρα οι πολίτες είδαν τα προβλήματα, που ήταν κρυμμένα κάτω από το χαλί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα