Υπεγράφη η ειδική συλλογική σύμβαση για τους εργαζομένους των ΟΤΑ

Υπεγράφη σήμερα, η Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) για την ρύθμιση των όρων και συνθηκών απασχόλησης των εργαζομένων με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Α΄ Βαθμού και των ΝΠΔΔ αυτώνΤετάρτη 2 Αυγούστου 2017, ανάμεσα στο Υπουργείο Εσωτερικών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ), με την παρουσία, για πρώτη φορά, και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Με την υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ επικαιροποιούνται οι όροι απασχόλησης για τους εργαζόμενους στους Δήμους, καθώς ρυθμίζονται θεσμικά ζητήματα αδειών, αντικειμένου εργασίας και ωραρίου εργασίας. Η σύμβαση αντικαθιστά την αντίστοιχη σύμβαση του Ιουλίου του 2009.

Ειδικότερα, μειώνεται σε 6,5 ώρες το ημερήσιο ωράριο εργαζομένων που δεν είχε μειωθεί με την προηγούμενη ΕΣΣΕ, όπως εργατών κοιμητηρίων, κηπουρών, χειριστών μηχανημάτων κ.ά. χωρίς μεταβολή των αποδοχών και του τρόπου υπολογισμού των αποζημιώσεων.

Επίσης, αυξάνεται σε 28 από 25 ημέρες η ετήσια άδεια για εργαζομένους με πλήρες ωράριο σε υπηρεσίες διαχείρισης στερεών αποβλήτων, κοιμητηρίων, ύδρευσης, αποχέτευσης κ.λπ., μετά τη συμπλήρωση πενταετούς απασχόλησης.

Προβλέπεται, τέλος, να αποφεύγουν οι δήμοι να απασχολούν έγκυες γυναίκες σε νυχτερινή βάρδια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα