Τ.Πετρόπουλος: Δεν θα κοπούν οι συντάξεις (βίντεο)

Δεν υπάρχει περίπτωση να περικοπούν οι συντάξεις, διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο «θα επιφέρει πρόβλημα στην οικονομία, πτώση του ΑΕΠ, επομένως δεν είναι λογικό».

Όπως είπε ο κ. Πετρόπουλος είναι δημοσιονομικά και πολιτικά ορθό να μην εφαρμοστεί το μέτρο της μείωσης των συντάξεων τόνισε  και εξήγησε ότι δεν θα γίνει η περικοπή στις συντάξεις με βάση το νόμο 4387.

«Το πλαίσιο της συμφωνίας ως προς το δημοσιονομικό μέρος είναι αυτό που κλείσαμε στη β’ αξιολόγηση, διότι τότε, με βάση τις αναλογιστικές μελέτες, το νέο σύστημα κοινωνικής Ασφάλισης εξασφάλιζε τη δημοσιονομική ισορροπία άρα το πλαίσιο που είχε συμφωνηθεί ήταν εκείνο. Μετά, το ΔΝΤ προέβαλε αντιρρήσεις, και μόνο αυτό πρόεβλεπε ότι δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι, αλλά η συμφωνία είναι το αρχικό πλαίσιο που τέθηκε», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο ηΕυρώπη πρέπει να υπολογίζει για την ενότητά της και τις αξίες της ελευθερίας και δημοκρατίας. «Η περικοπή των συντάξεων δημιουργεί πρόβλημα στην οικονομία. Δεν επιφέρει ανάπτυξη και έχει ως συνέπεια την πτώση του ΑΕΠ. Αν αφαιρέσεις από την αγορά 26 εκ. ξαφνικά, μιλάς για κατάρρευση».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα