Τ. Κουίκ: Αλ. Τσίπρας, Π. Καμμένος και Ν. Κοτζιάς συνεργάζονται εξαιρετικά

Εξαιρετική χαρακτήρισε τη συνεργασία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και ‘Αμυνας Πάνο Καμμένο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. «Τσίπρας, Κοτζιάς, Καμμένος, και το λέω με γνώση λόγου, συνεργάζονται εξαιρετικά, έχουν πολύ καλή χημεία μεταξύ τους και ανήκουν και οι τρεις στην κατηγορία εκείνων που δεν τους έχει κανείς “πιασμένους”» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τέρενς Κουίκ και έστειλε το μήνυμα ότι «ας “χτυπούν” ΜΜΕ και φθαρμένοι ή διεφθαρμένοι πολιτικοί όσο θέλουν, δεν τους αγγίζουν και αυτό ο κόσμος το καταλαβαίνει».

Μάλιστα, ο υφυπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να κάνει ξεχωριστή αναφορά σε καθέναν από τους τρεις, καταθέτοντας την προσωπική του άποψη, με πρώτο τον πρωθυπουργό. Ειδικότερα, ο κ. Κουίκ χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα πολύ ευγενή και τόνισε πως είναι απόλυτα ταγμένος σε αυτό που υπηρετεί και ως πρωθυπουργός και ως ηγέτης της Αριστεράς, «με αναντίρρητες αρχές στο να υπηρετεί τους αδύνατους, απόλυτα Ευρωπαϊστής, δίνοντας αγώνα να ξαναγίνει η Ελλάδα όπως και τις εποχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Ευρώπη των Λαών-Εθνών της Αλληλεγγύης και της Ισότητας και φοβερά προσηλωμένος στους στόχους του, ανεξάρτητα αν ξέρει ότι έχει και πολιτικό κόστος».

Συνεχίζοντας με τον Πάνο Καμμένο, ο κ. Κουίκ δήλωσε πως τον ξέρει από 15 χρονών, σημείωσε πως ήταν μαζί του στο ξεκίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και διαμήνυσε πως μαζί θα πορευτούν. «Όσο τον χτυπούν ανέντιμα τόσο θα είμαι δυνατά δίπλα του» υπογράμμισε και επισήμανε: «Ο Πάνος Καμμένος δεν έκλεψε, δεν έβαλε στην τσέπη του ούτε ένα ευρώ από τα κρατικά ταμεία, από τα χρήματα των φορολογουμένων. Κανένας δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για το ήθος του, σε εποχές όπου πολλοί έφαγαν λεφτά». Στο ίδιο πνεύμα, σημείωσε πως ο κ. Καμμένος «από το 2012 έχει “χτυπηθεί” όσο κανείς άλλος από μια σειρά ΜΜΕ και από πολιτικούς και κόμματα, που παίρνουν “γραμμή” από συγκεκριμένα ΜΜΕ», τονίζοντας πως «δυστυχώς για όλους αυτούς, δεν “μασάει”, δεν λυγίζει, γιατί απλούστατα κανείς δεν τον έχει “πιασμένο”, δεν χρωστάει σε κανέναν, απεναντίας πολλοί του χρωστούν».

Τέλος, ο κ. Κουίκ μίλησε για τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, πλέκοντας το εγκώμιο του. «Έχω εκτιμήσει το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο του. Είναι εργασιομανής, απίστευτα διαβασμένος, οργανωτικός, πολύ έμπειρος από την πολύχρονη θητεία του στο ΥΠΕΞ, ακέραιος, ακριβοδίκαιος» ανέφερε και τόνισε πως «όλα αυτά αντανακλούν στην εξωτερική πολιτική, που χειρίζεται με απόλυτους πατριωτικούς προσανατολισμούς, έχοντας καταστήσει την Ελλάδα – χάρη και στην εξαιρετική του συνεργασία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα – πυλώνα σταθερότητας και στον παγκόσμιο χάρτη, αλλά κυρίως στην περιοχή μας, με τα τόσα γεωπολιτικά προβλήματα». Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία του μαζί του στο υπουργείο Εξωτερικών, είπε πως «επειδή είναι ο άνθρωπος που κρατάει την ιεραρχία και τη δεοντολογία, φιλικός, αλλά και αυστηρός όπου χρειάζεται, αυτό προσωπικά με διευκολύνει πάρα πολύ, γιατί αυτά βίωσα, αυτά έμαθα δίπλα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή».

Ως προς τις επικρίσεις για την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, είπε: «Θεωρώ άδικο οι κομπλεξικοί ή οι αποτυχημένοι της πολιτικής να κατηγορούν τον Νίκο Κοτζιά, ότι δεν την είχε προετοιμάσει σωστά. Αστειότητες και φαιδρότητες, όταν όλοι ξέρουν ότι είναι ο άνθρωπος που για κάθε δραστηριότητά του προετοιμάζει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια τα πάντα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου». Είναι σαφές, υποστήριξε ο κ. Κουίκ, ότι «τους ενοχλεί το γεγονός ότι ο Νίκος Κοτζιάς έβαλε πολλά πράγματα στη θέση τους, όταν ανέλαβε το υπουργείο κι έστειλε πάνω από 43 υποθέσεις στον Εισαγγελέα, που είτε αφορούν οικονομικό πάρτι με ΜΚΟ είτε τεράστια κονδύλια εκατομμυρίων, που έφευγαν από τη χώρα, χωρίς την έγκριση της Βουλής».

Με αφορμή ερώτηση για το συνέδριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Κουίκ είπε πως «η ΝΔ του σήμερα είναι ένα μόρφωμα για πολλούς και δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρέτησαν στη συνέχεια Ράλλης, Μητσοτάκης, Έβερτ και Κώστας Καραμανλής». Βεβαίως, σχολίασε δηκτικά, η «οικογένεια» δεν τα είχε ποτέ καλά με τους Καραμανλικούς και σημείωσε: «’Ακουσα με πολλή προσοχή τις δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή στο συνέδριο της σημερινής ΝΔ. Όπως έκανα πάντα, αρνούμαι να ερμηνεύσω τα λεγόμενα του Κώστα Καραμανλή. Αλλά όσοι τον ξέρουν μπορούν να διαβάσουν πολλά πίσω από τις λίγες και μετρημένες του φράσεις».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, χαρακτήρισε την «επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη θλιβερή» και εξαιρετικά ελιτίστικο να απαξιώνεται το επίδομα που αποφάσισε η κυβέρνηση να δώσει στους νέους άνεργους. Σε αυτό το πλαίσιο, διαμήνυσε πως «οι ΑΝΕΛ δεν θα μπορούσαμε μετεκλογικά να συνεργαστούμε με μια τέτοια ΝΔ».

Επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στο θέμα του μουφτή στη Θράκη, στέλνοντας το μήνυμα πως «η “βασιλεία” των ψευτομουφτήδων, έστω και με καθυστέρηση, θα πάρει τέλος». Παντού στον κόσμο οι μουφτήδες διορίζονται, επισήμανε και υπογράμμισε πως «πρέπει να τελειώνουμε με το θέμα των ψευτομουφτήδων και με το θέμα της αμφισβήτησης του νόμιμου μουφτή, που δέχεται το ελληνικό κράτος». Υπό αυτό το πρίσμα, είπε πως είναι έξω από κάθε πραγματικότητα να συνδυάζουμε το θέμα της χρονικής στιγμής που το άνοιξε δημόσια ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με το θέμα της επίσκεψης Ερντογάν και έκανε λόγο για απαράδεκτο συσχετισμό, αποδίδοντας τον σε «αρρωστημένους τυφλούς αντιπολιτευτικούς λόγους». Ο Κώστας Γαβρόγλου έθεσε δημόσια έναν προβληματισμό για ένα ζήτημα που θα το εξετάσουν έγκυροι νομικοί σε ειδική επιτροπή που θα συγκροτηθεί, προσέθεσε και αναρωτήθηκε γιατί σπεύδουν κάποιοι να αποκλείσουν την πολύ ισχυρή περίπτωση, ότι αυτή η Επιτροπή θα αποφανθεί για εξακολούθηση διορισμού του μουφτή, όπως γίνεται σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες και βεβαίως στην Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα