Τσακαλώτος: Βαλάμε ένα λιθαράκι για την έξοδο από τα μνημόνια

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφορικά με την έκδοση του πενταετούς ομολόγου, σχολίασε:

«Με αγγλικούς όρους ήταν μια ικανοποιητική έξοδος. Με ελληνικούς όρους ήταν κάτι παραπάνω απ’ αυτό που περιμέναμε».

Μιλώντας ευθείας μετάδοση μέσω της ΕΡΤ για τους όρους με τους οποίους η χώρα δανείστηκε το ποσό των 3 δισ. με επιτόκιο 4,625%, ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε να βελτιώσει κατά 0,3% το επιτόκιο με το οποίο είχε δανειστεί η Ελλάδα το 2014 επί κυβερνήσεων Αντώνη Σαμαρά.

Κατά την άποψη του υπουργού των Οικονομικών η έξοδος στις αγορές «μας δείχνει ότι υπάρχουν τα πρώτα σταθερά βήματα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία».

Εχουμε τα πρώτα σταθερά δείγματα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, υπογράμμισε ο υπουργός στηλιτεύοντας τη στάση της αντιπολίτευσης. «Εκαναν λόγο για αποτυχία. Η αντιπολίτευση δεν είδε την αναβάθμιση από τη Moody’s, την έκθεση της S&P και την έξοδο από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος;», διερωτήθηκε.

«Νομίζω ότι δεν είναι το τέλος σήμερα, είναι μια αρχή να δούμε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να βγούμε στους αγορές. Αποφασίσαμε ότι ήταν καλή στιγμή αλλά είμαστε στοχευμένοι στον Αύγουστο του 2018» συνέχισε ο υπουργός των Οικονομικών.

«Βάλαμε ένα πρώτο λιθαράκι, μια πρώτη διαδικασία εξόδου στις αγορές. Θα υπάρχει δεύτερη και τρίτη για να μπορέσουμε να βγούμε από τα μνημόνια», σημείωσε ο ίδιος.

Καταλήγοντας, ο υπουργός Οικονομικών είπε «νομίζουμε ότι ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ. Βάλαμε ένα λιθαράκι να γίνει μια πρώτη έξοδος στις αγορές ώστε να μπορέσουμε με αυτοπεποίθηση να βγούμε τον Αύγουστο του 2018 από τα μνημόνια».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα