Τσαβούσογλου: Αλλαγές στο καθεστώς των visa μετά τις 16 Απριλίου

Μετά το δημοψήφισμα της 16 ης Απριλίου η χώρα θα υποβάλει μια σειρά προτάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με το καθεστώς που ισχύει για την παροχή visa στους Τούρκους πολίτες, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Θα κάνουμε μια εκτίμηση για την μετέπειτα διαδικασία και θα ανακοινώσουμε τον Ιούνιο στην ΕΕ τις τελευτές αποφάσεις που θα λάβουμε σχετικά με το θέμα. Θέλουμε να επιλύσουμε το πρόβλημα των θεωρήσεων με την ΕΕ. Πρέπει να καταργηθεί το καθεστώς θεωρήσεων. Αποτελεί μέρος της Συμφωνίας Επανεισδοχής που υπογράψαμε», σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία τους ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Το… τελεσίγραφο προς την ΕΕ το ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου το είχε ήδη εκφράσει από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν και οι τουρκικές αρχές είχαν δηλώσει πως η Τουρκία θα υποβάλλει μια τελευταία πρόταση στην ΕΕ για την απελευθέρωση του καθεστώτος των θεωρήσεων visa.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως η απελευθέρωση της visa είναι κάτι που έχει συμφωνηθεί με τη Τουρκία από το 2013, με την Άγκυρα να δεσμεύεται γύρω από το καθεστώς επαναπροώθησης μεταναστών από την Ε.Ε. στη χώρα, με την ΕΕ ακόμα να περιμένει την πλήρη εκπλήρωση εκείνης της συμφωνίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα