Τσίπρας: Πολλαπλάσια τα μέτρα που μας ζητούσαν

“Μας ζητούσαν 42 φορές περισσότερα μέτρα, αυτή την πίεση είχαμε αυτό το διάστημα όταν η αντιπολίτευση έλεγε υποκριτικά κλείστε τη διαπραγμάτευση», σύμφωνα με την τηλεοπτική συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1.

«Αυτή την αξιολόγηση, δεν πρέπει να τη βλέπουμε μόνο ως την πορεία του προγράμματος αλλά είναι συνολική συμφωνία» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «μας ζητούσαν αύξηση των ομαδικών απολύσεων και Lock Out».

Κερδίσαμε τα αντίμετρα και τις εργασιακές σχέσεις, και πετύχαμε μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και προσέθεσε: Πήγαμε σε μια διαπραγμάτευση που δεν αφορά μόνο το πρόγραμμα αλλά και το χρέος.

Τα μέτρα αφορούν μετά τη λήξη του προγράμματος και είναι χωρίς αίρεση. Η δήλωση μου στην Εφημερίδα των Συντακτών αφορούσε σε υπό αίρεση μέτρα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Μια κυρίαρχη κυβέρνηση μπορεί να πάρει πίσω ψηφισμένα μέτρα»

Τη διαβεβαίωση ότι τα μέτρα που θα συνοδεύσουν το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης θα εφαρμοστούν μόνο στην περίπτωση που οι δανειστές εφαρμόσουν από την πλευρά τους τη συμφωνία για το χρέος, έδωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Α. Τσίπρας ανέφερε ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν, ώστε οι δανειστές να ενεργοποιήσουν τα μέτρα για το χρέος, ξεκαθαρίζοντας ότι τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν μόνο να υλοποιηθούν και οι δεσμεύσεις για το χρέος.

Τόνισε, δε, ότι “μια κυρίαρχη κυβέρνηση μπορεί να πάρει πίσω ψηφισμένα μέτρα”, αν οι δανειστές δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα