Τσίπρας: Απειλή για την Ευρώπη οι λαϊκιστικές, ακροδεξιές δυνάμεις

Με τα βλέμματα των Ευρωπαίων στραμμένα στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, όπου συζητείται το μεταναστευτικό ζήτημα, η βρετανική εφημερίδα Financial Times δημοσιεύει συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δηλώνει ότι η πραγματική απειλή που αντιμετωπίζει η Ευρώπη με την προσφυγική κρίση είναι «οι λαϊκιστικές, ακροδεξιές δυνάμεις που τώρα αναδύονται».

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν «πυλώνα σταθερότητας» σε μια ταραγμένη περιοχή και τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση τάσσεται σταθερά «εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου». Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, «Είμαι, ας πούμε, στην αριστερή πλευρά του πλαισίου. Κάποιος άλλος είναι στο κέντρο, άλλος στα δεξιά, αλλά είμαστε όλοι στο ίδιο πλαίσιο».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «το πιο σημαντικό επίτευγμα είναι ότι η Ελλάδα ήταν για περισσότερο από πέντε χρόνια, ένα μέρος του προβλήματος στην Ευρώπη… τώρα είναι μέρος της λύσης».

Αναφερόμενος μεταξύ άλλων στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για ενίσχυση του «γεωπολιτικού ρόλου» της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι «καταφέραμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τους στρατηγικούς μας εταίρους και να δημιουργήσουμε νέους εταίρους στην περιοχή».

Αναφερόμενος στα γεγονότα του 2015, σημειώνει ότι η αντιπαράθεσή του με άλλους ηγέτες της Ε.Ε. το 2015 ήταν υπερβολική.

«Ποτέ δεν είπα ότι θέλω να βγούμε από την ευρωζώνη… Άλλες χώρες έβαλαν την Ελλάδα στη γωνία χωρίς κάποια διέξοδο», δηλώνει ο πρωθυπουργός στους FT.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα