Τραμπ: «Χασάπης» ο Ασαντ, αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε επέμβαση στη Συρία

Σε αποκλειστική τηλεφωνική του συνέντευξη στη New York Post, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε «Δεν πρόκειται να μπούμε στη Συρία. Η πολιτική μας είναι η ίδια – δεν άλλαξε παρά το γεγονός ότι ο Ασαντ είναι βάρβαρος και χασάπης».

Χαρακτήρισε «ανθρωπιστική πράξη» το πυραυλικό χτύπημα εναντίον στρατιωτικών βάσεων στη Συρία, αλλά όπως είπε δεν ήταν η απαρχή εκστρατείας για την εκδίωξη του Ασαντ. «Η μεγάλη μας αποστολή είναι να ξεφορτωθούμε τον ISIS» σημείωσε για να προσθέσει: «Αλλά όταν βλέπεις παιδιά να πεθαίνουν με τα πνευμόνια τους καμμένα, τότε έπρεπε να χτυπήσουμε και να τον χτυπήσουμε σκληρά».

Στην ερώτηση αν ήταν δύσκολο να πάρει την τελική απόφαση για το χτύπημα, ο Τραμπ απάντησε:

«Είναι πολύ δύσκολο να δώσουμε το “πράσινο φως” όταν ξέρουμε ότι πρόκειται για ανθρώπινες ζωές», είπε. «Θα μπορούσε να χτυπήσουμε περισσότερους στόχους , όμως θέλαμε να δώσουμε να δώσουμε μία πρώτη βολή. Ελπίζουμε ότι ο Ασαντ δεν θα κάνει στο μέλλον χρήση αερίων».

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει ακόμη η δυνατότητα για συνεργασία για το συριακό με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Τραμπ απάντησε: «Δεν είμαστε ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος με τη Ρωσία, για να το θέσω ήπια. Ο Πούτιν πρέπει να δει πόσο βάρβαρος είναι αυτός ο τύπος…»

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον στη Μόσχα, ο Τrαμπ ελπίζει σε συνεργασία με τον Πούτιν, πρόσθεσε όμως ότι «δεν ξέρει» τι θα γίνει.

Η συνέντευξη είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει 15 λεπτά, αλλά διήρκεσε σχεδόν μισή ώρα. Καθ ‘όλη την διάρκεια ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν ευγενικός και συγκεντρωμένος, όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος της New York Post.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα