Τραμπ: Το αμερικανικό πυρηνικό οπλοστάσιο είναι ισχυρότερο παρά ποτέ

Σε συνέχεια της προειδοποίησής του προς τη Βόρεια Κορέα να μην απειλεί τις ΗΠΑ, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δημοσιοποίησε μια δήλωση περί της ισχύος του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι το οπλοστάσιο αυτό δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί.

“Η πρώτη μου διαταγή ως Προέδρου ήταν να ανανεωθεί και να εκσυγχρονισθεί το πυρηνικό οπλοστάσιό μας. Είναι τώρα πολύ πιο δυνατό και πιο ισχυρό απ’ ό,τι ήταν ποτέ μέχρι τώρα”, έγραψε στο Twitter.

“Ας ελπίσουμε ότι ποτέ δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ισχύ, όμως θα είμαστε πάντα το ισχυρότερο έθνος του κόσμου!”, πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ προειδοποίησε χθες τη Βόρεια Κορέα ότι θα αντιμετωπίσει “πυρ και οργή” εάν απειλήσει τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η Πιονγκγιανγκ να δηλώσει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να χτυπήσει το Γκουάμ.

Καθησυχαστικός ο Τίλερσον 

Των νέων δηλώσεων Τραμπ είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος επιχείρησε να υποβαθμίσει τις χθεσινές προειδοποιήσεις του αμερικανού προέδρου προς τη Βόρεια Κορέα, λέγοντας ότι προσπαθούσε να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σε μια γλώσσα που να είναι κατανοητή από τον ηγέτη της χώρας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν προσγειωθεί στη νήσο Γκουάμ του Ειρηνικού, ο Τίλερσον δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι υπάρχει επικείμενη απειλή από τη Βόρεια Κορέα.

“Πιστεύω ότι οι Αμερικάνοι θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι τη νύχτα, να μην ανησυχούν για αυτή τη ρητορική των τελευταίων ημερών”, πρόσθεσε.

“Πιστεύω ότι αυτό που απλά διαβεβαίωνε ο πρόεδρος είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν την δυνατότητα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους απολύτως απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή, και τους συμμάχους μας, και αυτό θα κάνουμε”, δήλωσε ο Τίλερσον.

 

 

ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα