Το Grexit δεν αποτελεί επιλογή δηλώνει ο Τόμας Βίζερ

Την βεβαιότητα ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και ότι δεν υπάρχει θέμα «Grexit», εξέφρασε ο επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ, σε δηλώσεις του στο EurActiv Γερμανίας.

Εκτιμά ότι οι ελληνικές προοπτικές για την ανάπτυξη είναι σαφώς θετικές, ενώ αναφερόμενος στον χρόνο επίτευξης συμφωνίας υποστηρίζει πως «η πραγματική πίεση χρόνου υπαγορεύεται από το τι ζημιά θα κάνει η περαιτέρω καθυστέρηση στην ελληνική οικονομία. Η ανάπτυξη, οι ιδιωτικές επενδύσεις σε επιχειρήσεις και στην ιδιωτική κατανάλωση όλα διακυβεύονται».

Ο Τόμας Βίζερ που είναι είναι πρόεδρος του EWG από το 2012, σημειώνει μεταξύ άλλων το γεγονός ότι η λεγόμενη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό. Επισημαίνει ότι υπήρξε μια συμφωνία τον Μάιο του 2016, η οποία ορίζει την ελάφρυνση του χρέους που θα πρέπει να γίνει βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Σημειώνει ότι η κύρια διαφορά μεταξύ των ευρωπαϊκών οργάνων και του ΔΝΤ είναι στις εκτιμήσεις τους για τα μεσοπρόθεσμα δημοσιονομικά πακέτα και στο τέλος του προγράμματος, εάν είναι απαραίτητο, θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα.

Ξεκαθαρίζει τέλος ότι το Grexit δεν αποτελεί επιλογή καθώς κανείς δεν πιστεύει ότι θα λύσει τίποτα. «Κανείς δεν το θέλει και δεν είναι εφικτό ή σκόπιμο» δηλώνει ο Τόμας Βίζερ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα