Το Βερολίνο δεν δέχεται την γαλλική πρόταση αναφορικά με το ελληνικό χρέος

Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για εξεύρεση λύσης στο Eurogroup της 15 Ιουνίου, Γωστόσο αναφερόμενος στη γαλλική πρόταση για συμβιβασμό με το ΔΝΤ, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή γιατί ισοδυναμεί με έμμεση μείωση του ελληνικού χρέους, κάτι που δεν δέχεται αυτή τη στιγμή το Βερολίνο, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στο Βερολίνο.

Όπως είπε o ίδιος κυβερνητικός παράγοντας της Γερμανίας, σήμερα πραγματοποιείται στη γερμανική πρωτεύουσα μία διάσκεψη της G20 με την Αφρική στην οποία παίρνουν μέρος η κα. Λαγκάρντ και ο κ. Σόιμπλε και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στο περιθώριο αυτής της διάσκεψης να υπάρξει συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με θέμα το ελληνικό χρέος.

Επίσης, εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε δεν θέλησε να σχολιάσει τη γαλλική πρόταση για συμβιβαστική λύση στην επικείμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 15 Ιουνίου, και ανέφερε ότι πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή μέχρι το Eurogroup της Πέμπτης, επίσης δήλωσε ότι δεν προβλέπεται επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ, στο Βερολίνο αυτές τις ημέρες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα