Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες

Με την ελληνική Δικαιοσύνη τα βάζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζοντας για ακόμη μία φορά η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες αντιδρώντας στην χορήγηση ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

««Το ΣτΕ της Ελλάδας αναγνώρισε το δικαίωμα ασύλου στον πραξικοπηματία Süleyman Özkaynakçı, χωρίς να σέβεται τους κανόνες διεθνούς δικαίου. Για άλλη μια φορά η Ελλάδα δείχνει στη διεθνή κοινότητα ότι είναι μία χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες. Καταδικάζουμε ξεκάθαρα απόφαση που πληγώνει τη συνείδηση της τουρκικής κοινωνίας.Ελπίζουμε ότι μελλοντικά η ελληνική δικαιοσύνη δεν θα κάνει παρόμοια λάθη», σημειώνεται στην ανακοίνωση

Οριστικά άσυλο στους οκτώ τούρκους αξιωματικούς έδωσε η Ολομέλεια του ΣτΕ

Το «πράσινο» φως για τη χορήγηση ασύλου για τον πρώτο τούρκο αξιωματικό άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ράμμο και εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο, απέρριψε σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα του τότε υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφυγών με την οποία είχε χορηγηθεί άσυλο στον έναν εκ των οκτώ τούρκων στρατιωτικών, τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα