Τουρκία: Επανέρχονται στη θέση τους 416 δημόσιοι υπάλληλοι

Δημόσιοι υπάλληλοι στην Τουρκία, Συνολικά 416  που είχαν αποπεμφθεί από τις θέσεις τους για σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση Feto του ιεροκήρυκα F. Gullen, και ως εκ τούτου κατηγορούμενοι για την ενορχήστρωση της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου, θα αποκατασταθούν σύμφωνα με ένα νέο θεσμικό διάταγμα.

Σύμφωνα με τη hurriyet, η απόφαση που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Τουρκικής Δημοκρατίας στις 29 Μαρτίου και αναφέρει ότι οι 416 εργαζόμενοι θα πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους μέσα σε 10 ημέρες, προσθέτοντας ότι θα αποκατασταθούν όλα τα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα που είχαν χάσει.

Μεταξύ των υπαλλήλων που είχαν αποπεμφθεί λόγω υποψιών ότι είναι μέλη ή συνδέονται με την οργάνωση του G. Gullen και περιλαμβάνονται αξιωματούχοι στα υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Άμυνας, καθώς και από στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας, τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων και άλλους κρατικούς θεσμούς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα