Τουρκία:Αδιευκρίνιστη η ταυτότητα του δράστη της επίθεσης στην Άγκυρα

9e1b93b20faf4a4798c106c0db299473-696x464Άγνωστος παραμένει ο δράστης της επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο στις 18 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα. Την ίδια ώρα, η τουρκική κυβέρνηση επιμένει να κατηγορεί τις κουρδικές δυνάμεις που ελέγχουν μεγάλο μέρος της συριακής επικράτειας κατά μήκος των τουρκικών συνόρων. Υπέκυψε στα τραύματά του 66χρονος.

Τους 29 έφτασε ο αριθμός των θυμάτων της επίθεσης στην τουρκική πρωτεύουσα, σύμφωνα με τη Hurriyet, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι “όποια κι αν είναι η ακριβής ταυτότητά του, την οποία θα διασαφηνίσει η δικαστική έρευνα, είναι σαφές πως ο καμικάζι της Άγκυρας προέρχεται από τη Ροτζάβα, την περιοχή του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD)”.

Μερικές ώρες μετά την επίθεση, τουρκικές πηγές ανακοίνωσαν ότι ο Σύρος Σαλίχ Νετσάρ, ήταν ο καμικάζι της επίθεσης, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να παραδέχεται αργότερα, πως “φαίνεται πως δεν είναι το πρόσωπο που είχε παρουσιαστεί αρχικά”.

Παρόλα αυτά σύμφωνα με τον ίδιο “αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα τη βάση της υπόθεσης που είναι πως αυτή η επίθεση διαπράχθηκε σε συνεργασία του PKK με το YPG”.

“Ο αντίχειρας και ένα κομμένο χέρι βρέθηκαν στον χώρο της έκρηξης”, εξήγησε ο τούρκος αντιπρόεδρος, “βοήθησαν να ταυτοποιηθεί ο καμικάζι. Διαπιστώσαμε πως είχε εισέλθει στη Τουρκία το καλοκαίρι του 2014 από την επαρχία Μαρντίν. Τώρα είναι δουλειά της εισαγγελίας να βρει την ταυτότητα του”. πρόσθεσε.

Παράλληλα δικαστήριο της Άγκυρας απήγγειλε τη Δευτέρα κατηγορίες σε βάρος 14 ανθρώπων σε σχέση με την επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ριζοσπαστικό ένοπλο κουρδικό κίνημα TAK (Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν) που πρόσκειται στο PKK.

Το τουρκικό πυροβολικό βομβαρδίζει εδώ και μία εβδομάδα θέσεις του YPG γύρω από την Αζάζ (βόρεια Συρία), κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανταποδίδοντας, σύμφωνα με την Άγκυρα, πυρά των Κούρδων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα