Τι θα συζητήσει ο Τσίπρας με τους τραπεζίτες

Με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών θα συναντηθεί σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθούν απο τον πρωθυπουργό στους εκπροσώποιυς των τραπεζών όλα τα τρέχοντα θέματα όπως η πορεία της οικονομίας, η πορεία των ελληνικών ομολόγων αλλά και οι πλειστηριασμοί και η προστασία πρώτης κατοικίας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να τονίσει, ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο ανάκαμψης οι τράπεζες πρέπει να πράξουν το ρόλο τους που είναι η χρηματοδότηση υγειών επιχειρήσεων με έμφαση σε ΜμΕ αλλά και η επίτευξη των στόχων για την μείωση των κόκκινων δανείων.

Είναι πάντως γεγονός πως όσον αφορά τους πλειστηριασμούς  ότι και από την πλευρά τους οι τράπεζες δεν έχουν ως προτεραιότητα τους πλειστηριασμούς ακινήτων χαμηλής αξίας, καθώς σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Η κυβέρνηση, από την άλλη, θέλει να παραμείνει το “δίχτυ προστασίας” μέσω της άτυπης συμφωνίας που έχει κάνει με τις τράπεζες, η οποία απαγορεύει να πλειστηριαστούν ακίνητα αξίας κάτω των 300.000.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα