Τι έχουν να πουν οι Έλληνες πολιτικοί για τα αποτελέσματα στη Γαλλία

Οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα σχολιάζουν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία.

 

Αυτό που προέχει είναι η δημοκρατική πανστρατιά για την ήττα της (σ.σ. προέδρου του Εθνικού Μετώπου) Μαρί Λεπέν, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 Fm”, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας τον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. (αναλυτικά)

Η νίκη Μακρόν είναι η απάντηση των φιλελεύθερων δυνάμεων της λογικής στην επίθεση του αριστεροδεξιού λαϊκισμού» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

H Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στο αποτέλεσμα του α’ γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, έκανε το ακόλουθο σχόλιο στα social media: «Συγχαίρω τον Εμμανουέλ Μακρόν για το αποτέλεσμα που έφερε στον πρώτο γύρο. Όλοι στηρίζουμε τη μάχη που θα δώσει για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, εναντία στην ακροδεξιά υποψήφια».

Την εκτίμηση ότι “αυτό που λείπει και από τη Γαλλία είναι η πραγματική έκφραση των ταξικών συμφερόντων των εργαζόμενων”, διατύπωσε ο ευρωβουλευτής ΚΚΕ Σωτήρης Ζαργιανιόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 Fm” για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. “Μέχρι πριν από μερικούς μήνες γινόντουσαν απεργίες οι οποίες τελικά δεν εκφράστηκαν. Τί ακριβώς έλειψε από αυτό; Έλειψε ότι δεν υπάρχει κομμουνιστικό κόμμα στη Γαλλία με στρατηγική ανατροπής αυτού του συστήματοςμ δεν υπάρχει το κόμμα που θα εμπνεύσει”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ζαργιανόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, “μια άλλη έκφραση του αποτελέσματος (του α’ γύρου των προεδρικών εκλογών) είναι οι προβληματισμοί που αναπτύσσονται και στη Γαλλία, όσον αφορά τον ρόλο της Γαλλίας, πώς θα μπορέσει να αποκτήσει μεγαλύτερη ισχύ και επιρροή στο πλαίσιο τη ευρωζώνης, πώς θα μπορέσει να επαναδιαπραγματευθεί τον ρόλο της που υποβαθμίζεται σε σχέση με τη Γερμανία”.

«Τα υψηλά ποσοστά που έλαβε η ακροδεξιά και αντιευρωπαϊκή υποψηφιότητα της Μαρίν Λεπέν με τις ρατσιστικές θέσεις είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά για την Γαλλία και ολόκληρη την Ευρώπη. Η είσοδος στον δεύτερο γύρο είναι μία εξέλιξη ιδιαιτέρως αρνητική», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον Μακρόν, «που εξέφρασε το αίτημα για ανανέωση με την ελπίδα όλων μας να προχωρήσει σε μία προοδευτική και μεταρρυθμιστική πολιτική με αλλαγή πολιτικών εντός της Ε.Ε. «

Με ανάρτησή του στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «Ουφ! Αναστεναγμός ανακούφισης. Ο Μακρόν είναι πρώτος. Φασίστες, λαϊκιστές & αντιευρωπαϊστές μπορούν να κοιμηθούν αγκαλιά & να κλάψουν παρέα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα