Τη Δευτέρα ξεκινούν οι εργασίες της Βουλής των Εφήβων

Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 αρχίζουν οι εργασίες της ΚΓ΄ Συνόδου του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βουλή των Εφήβων», οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 6 Ιουλίου.

Το θέμα της φετινής Συνόδου είναι «Ένα σχολείο να μας χωράει: Κάνουμε like στη διαφορά» και αποτυπώνει τους προβληματισμούς τους σχετικά με τη διαφορετικότητα στον χώρο του σχολείου.

Στη διάρκεια των εργασιών οι «έφηβοι βουλευτές», χωρισμένοι σε έξι θεματικές ομάδες εργασίας, με τη βοήθεια των μελών της επιστημονικής επιτροπής του προγράμματος και εξωτερικών συνεργατών με ευρύτερη γνωστική εποπτεία επί των ζητημάτων που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο, θα ενημερωθούν και θα συζητήσουν για τη διαφορετικότητα και τις πτυχές έκφρασής της, για τον σεβασμό και την αποδοχή του «ξένου», ενώ παράλληλα θα συμμετάσχουν σε ποικίλα εργαστήρια βιωματικού χαρακτήρα και θα παρακολουθήσουν ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι εργασίες θα κορυφωθούν με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Εφήβων, την Παρασκευή 6 Ιουλίου.

Οι 300 «έφηβοι βουλευτές» είναι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου των σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου, των ελληνικών σχολείων του απόδημου ελληνισμού, καθώς και των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ και αναδείχθηκαν με ηλεκτρονική κλήρωση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα