Τα σκυλιά των αφεντικών

Ακόμα μία φορά οι νεοναζί καταθέτουν διαπιστευτήρια ως πιστοί υπηρέτες της οικονομικής ελίτ.

Η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ, με την οποία αναγνωρίζεται ως βλαπτική μεταβολή των εργασιακών σχέσεων η μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, υπεψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το μεσημέρι της Παρασκευής.

Από όλα τα κόμματα; Όχι! Δύο από τις δυνάμεις του («ακραίου», όπως το αποκαλούν πολλοί) Κέντρου δήλωσαν «παρών» (Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι), ενώ οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής την καταψήφισαν.

Καταψήφισαν δηλαδή τη δυνατότητα του εργαζόμενου να καταγγείλει τη σύμβαση και να λάβει τη νόμιμη αποζημίωση, όταν καθυστερεί για μεγάλο χρονικό διάστημα η καταβολή των δεδουλευμένων του.

Καμία έκπληξη για μία οργάνωση που φαντασιώνεται σκλάβους για χάρη των εργοδοτών με δικαιώματα τύπου… Μανωλάδας.

Καμία έκπληξη για την καταψήφιση της τροπολογίας που δίνει διέξοδο στους εγκλωβισμένους εργαζόμενους από μία οργάνωση υμνητών των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Αλλωστε «Η εργασία απελευθερώνει» («Arbeit Macht Frei», όπως έγραφε στην πύλη του στατπέδου συγκέντρωσης στο Νταχάου) – πόσο μάλλον όταν είναι απλήρωτη και χωρίς καμία προστασία.

Δεν είναι, φυσικά, η πρώτη φορά που οι νεοναζί αφήνουν να αποκαλυφθεί το πραγματικό τους πρόσωπο: Η αμέριστη στήριξή τους, – ιδεολογική, πολιτική και υλική – σε επιχειρηματικά συμφέροντα και η εξάρτησή τους από αυτά. Από το 2013 ο Guardian έχει κάνει σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από μερίδα εφοπλιστών. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η εφημερίδα, «Εν μέσω φημών για στήριξη από εφοπλιστές, (η Χρυσή Αυγή) έχει καταφέρει να ανοίξει γραφεία σε όλη την Ελλάδα».

Όταν τα τάγματα εφόδου δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους ως «ακτιβιστές» (όπως τους έχει αποκαλέσει ο Θ. Πλεύρης), κυνηγώντας συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μετανάστες εργάτες ή απεργούς, αναγκάζονται να δείξουν στο φως της ημέρας, εντός της Βουλής, τον ρόλο τους ως φερεφώνων των εργοδοτών.

Μερικά ακόμα χαρακτηριστικά παραδείγματα όπου τα κοινοβουλευτικά «χέρια» των χρυσαυγιτών στη Βουλή λειτούργησαν ως το μακρύ χέρι μερίδων του κεφαλαίου:

Στις 3 Αυγούστου 2012 ήρθε στη Βουλή η πρόταση για την σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, ώστε να διερευνηθεί το σκάνδαλο της παραχώρησης της Αγροτικής Τράπεζας. Υπήρξε ένα μόνο κόμμα της αντιπολίτευσης που με την αρνητική ψήφο του μπλόκαρε την διερεύνηση της υπόθεσης: Η Χρυσή Αυγή.

Στις 19 Σεπτέμβρη 2012 τέθηκε στη Βουλή το αίτημα του ιδρύματος Λάτση να υπάρξει συντήρηση του μουσείου του με δημόσιο χρήμα. Η «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή, πάλι δια στόματος Παναγιώταρου, έσπευσε να γλείψει τον επιχειρηματία, να φανεί γαλαντόμα, επιδαψιλεύοντας ύμνους στον όμιλο για την «προσφορά» του και μιλώντας με ευγνωμοσύνη για τον «έναν εκ των πλουσιοτέρων ανθρώπων της γης»…

Στις 5 Νοέμβρη 2012 η κυβέρνηση Σαμαρά προωθούσε το μεσοπρόθεσμο. Αλλά η έγνοια των χρυσαυγιτών ήταν να απαλλαγούν κάποιοι εφοπλιστές (ποιοι άραγε;) από την «έκτατη εισφορά» του αστείου ποσού των 80 εκ. ευρώ:

«Ο κλάδος της ναυτιλίας έχει στηρίξει την ελληνική οικονομία κατά το παρελθόν, εσείς πάλι συμβάλλετε καθοριστικά στην καταστροφή του», εξανίστατο ο Γερμενής-«Καιάδας» στη Βουλή.

Όσο για τον Παναγιώταρο, απειλούσε για λογαριασμό κάποιων εφοπλιστών (ποιών άραγε;) ότι αν φορολογηθούν θα φύγουν… Έλεγε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής: «(…) Βλέπουμε στον προϋπολογισμό που λέτε ότι από φορολόγηση των πλοίων υπό ελληνική σημαία θα αποκομίσουμε 80 εκ. ευρώ… Το πιο εύκολο που θα κάνουν οι Ελληνες πλοιοκτήτες είναι να αλλάξουν τη σημαία (…)».

Τον Μάρτη του 2013, με ερώτησή τους στη Βουλή υπό τον τίτλο «Λύση στη χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών», οι ναζί καλούσαν τους υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας να απαντήσουν: «Με ποιον τρόπο προτίθενται να στηρίξουν τις ναυτιλιακές εταιρείες;».

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει επιδείξει η ΚΟ της Χρυσής Αυγής για το μέλλον της ελληνικής ακτοπλοϊας: Οπως προκύπτει από τη Διεύθυνση Κοινοβουλευτικου Ελέγχου, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν καταθέσει το 2013 περισσότερες από 140 ερωτήσεις, αναφορές και αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για διάφορα θέματα του κλάδου. Για την ακρίβεια, οι 18 βουλευτές της ΧΑ κατέθεσαν εκείνο το έτος σχεδόν ίδιο αριθμό τέτοιων ερωτήσεων με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ!

Το ενδιαφέρον συγκεντρώνει ερώτηση της Χρυσής Αυγής προς τους υπουργούς Ναυτιλίας, Αιγαίου και Οικονομικών για τη χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών που κατατέθηκε στη Βουλή τον Ιανουάριο του 201. Στην ερώτηση εκείνη ο βουλευτής Νικόλαος Κούζηλος ανέφερε ότι «τράπεζες όπως η Εμπορική, η Εθνική και η Marfin διαθέτουν ναυτιλιακά χαρτοφυλάκια αξίας 6 δισ. ευρώ που πρέπει να τα κατευθύνουν για την ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών».

Ο βουλευτής ζητούσε «να δοθούν εγγυητικές επιστολές από το κράτος για να μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα ρευστότητας οι ναυτιλιακές εταιρείες», ενώ πολλές ήταν και οι ερωτήσεις του με τις οποίες ζητούσε «να αρθούν διάφορα γραφειοκρατικά εμπόδια για τον συγκεκριμένο κλάδο».

πηγή  sofokleousin.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα