Τα πρώτα βίντεο από την είσοδο του Τουρκικού Στρατού στην Αφρίν

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται τα πρώτα βίντεο από την είσοδο του Τουρκικού Στρατού στην Αφρίν στην βορειοδυτική Συρία.

Νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι “μονάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, οι οποίες υποστηρίζονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, έθεσαν εντελώς υπό τον έλεγχό τους το κέντρο της πόλης Αφρίν σήμερα το πρωί στις 08:30” και πρόσθεσε ότι γίνονταν επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση ναρκών.

«Τώρα κυματίζει εκεί η τουρκική σημαία! Κυματίζει εκεί η σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού!», είπε ο Ερντογάν.

Δύο ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου που εισήλθαν σήμερα το πρωί στην Αφρίν διαπίστωσαν την παρουσία Σύρων μαχητών που είναι σύμμαχοι με την Άγκυρα και Τούρκων στρατιωτών σε όλες τις συνοικίες της πόλης. Σύμφωνα με τους ίδιους, αυτοί πραγματοποιούσαν επιχειρήσεις εντοπισμού και εξουδετέρωσης ναρκών.

Δύο τουρκικά άρματα μάχης βρίσκονταν εξάλλου σταθμευμένα μπροστά από επίσημο κτίριο της πόλης.

Υπενθυμίζεται πως η Αγκυρα είχε εξαπολύσει από τον Ιανουάριο την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», με στόχο να διώξει από την περιοχή τους μαχητές της κουρδικές πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα